Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

POT PRIJATELJSTVA VUKOVAR - LJUBLJANA 2019

V počastitev dneva državnosti sosednjih in prijateljskih držav Republike Slovenije in Republike Hrvaške je letos že 17. leto zapored potekala kolesarska karavana »Pot prijateljstva Vukovar – Ljubljana«. Kot nam že ime pove, so se kolesarke in kolesarji odpravili na pot vse od Vukovarja do Ljubljane, na poti pa naredili tudi nekaj postankov, kjer so se srečali z župani in drugimi predstavniki mest in občin.

Svojo pot so pričeli v četrtek, 20. junija 2019, kjer so se iz Vukovarja odpravili do Osijeka, Našic, Slatine, Virovitice in po 210 prevoženih km ta dan svojo pot zaključili v Đurđevacu. Naslednji dan jih je 140 km dolga pot vodila proti Bjelovarju in nato do Vrbovca, Zagreba, Sv. Nedelje in Samobora. V soboto, 22. junija 2019, jih je čakala še 150 km dolga pot. Svoj prvi postanek so naredili v Sevnici, vmes jih je ujela tudi nevihta, zato so naredili kratek postanek v Tržišču, nato pa jim je v Trebnjem dobrodošlico zaželel podžupan Občine Trebnje, Jože Avguštinčič. Kolesarke in kolesarje je sprejel v veliki sejni sobi Občine, kjer so se lahko nekoliko okrepčali in osvežili, da bodo zadnji kilometri nekoliko lažji. Na poti do Ljubljane so svoj postanek naredili še v Grosupljem. 

Kot je dejal vodja projekta Milan Pavelić, si želi Hrvaško društvo Ljubljana s to že tradicionalno potjo graditi medkrajevne ter meddržavne mostove in prispevati k še bolj slavnostnemu vzdušju ob praznovanju dneva državnosti obeh držav. Vse predstavnike sprejema je povabil na prireditev "Lepo je imeti dve domovini", ki se bo odvila danes ob 15. uri v parku "Mostec" v Ljubljani. Na prireditvi se bodo predstavila hrvaška in slovenska društva z glasbo, poezijo in plesom. 

Po kratkem sprejemu in pogovoru smo kolesarkam in kolesarjem zaželeli prijetno in varno pot naprej ter si zaželeli lepo in ponosno praznovanje dneva državnosti. 

Glede na to, da se je pripravljalo k nevihti, upamo, da kolesarji srečno prispejo na cilj. 

 

Občinska uprava
Oddelek za splošne zadeve

Oglejte si tudi