Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Posodobitev komunalne infrastrukture v naselju Jezero

Občina Trebnje je na podlagi pobude vaščanov Jezera pristopila k projektu, da se v naselju Jezero, kot primer dobre prakse, izdela projektna dokumentacija in v nadaljevanju izvede komunalna infrastruktura. To bo prvi primer v občini Trebnje, kjer bo eno naselje priključeno na samostojno manjšo čistilno napravo. V sklopu projekta se načrtuje tudi ureditev meteornega jarka, ki bo omogočal odtok vode iz vasi ob večjih padavinah.

V postopku javnega naročila je bil izbran izvajalec projektne dokumentacije v obsegu PGD in PZI, za izgradnjo sekundarne kanalizacije za odvod komunalnih odpadnih voda in čistilne naprave, ter melioracijskega jarka v naselju Jezero.

Predmet razpisne dokumentacije je bila izgradnja javne kanalizacije za odvajanje komunalnih odpadnih voda v dolžini cca 470 m, ki se zaključi s tipsko čistilno napravo za čiščenje le te, ter melioracijski kanal v dolžini cca 250 m, vse na področju naselja Jezero.

Povabilo k oddaji ponudbe z razpisno dokumentacijo je bilo dne 8. 8. 2017 javno objavljeno na spletni strani Občine Trebnje. Ponudbe so oddale tri projektantske organizacije, izbrana pa je bila najugodnejša ponudba in sicer; IEI, Institut za ekološki inženiring d.o.o..

Rok za izdelavo predmetne projektne dokumentacije je 31. 10. 2017.

 

Občinska uprava
Oddelek za okolje, prostor in infrastrukturo 

Oglejte si tudi