Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Položili temeljni kamen za Poslovno-logistični center Komunale Trebnje

 SPOROČILO ZA JAVNOST

TREBNJE, 14. avgust 2018

NASLOV: Položili temeljni kamen za Poslovno-logistični center Komunale Trebnje

Direktor javnega podjeta Komunala Trebnje Stanko Tomšič, župani štirih občin soustanoviteljic javnega podjetja in direktor podjetja GPI Tehnika Novo mesto Drago Muhič so danes položili temeljni kamen za izgradnjo novega Poslovno-logističnega centra Komunale Trebnje. Naložbo v višini 2,85 milijona evrov v celoti financira trebanjsko javno podjetje.

Pogodba o izvedbi del je bila z izbranim izvajalcem podpisana 21. junija letos, gradbeno dovoljenje so na Komunali prejeli dan zatem. »Veseli me, da so se dela začela takoj po podpisu pogodbe in da napredujejo skladno s predvideno dinamiko. Upam, da bodo tako potekala tudi naprej, da bomo dejansko lahko izvedli selitev v maju prihodnjega leta, kot je bilo predvideno. Komunala Trebnje je v lasti štirih občin. V zadnjih letih predvsem na področju gospodarskih javnih služb komunale te občine zelo dobro sodelujejo tako med sabo kot tudi z javnim podjetjem in ta projekt je, tako mislim, tudi odraz dobrega sodelovanja med javnim podjetjem in med občinami,« pravi direktor javnega podjetja Komunala Trebnje Stanko Tomšič. (- pripeta tonska izjava S. Tomšiča)

Komunala Trebnje d.o.o. je javno podjetje v stoodstotni lasti občin Trebnje, Mokronog-Trebelno, Mirna in Šentrupert. Župani Alojzij Kastelic, Anton Maver, Dušan Skerbiš in Rupert Gole so pred položitvijo temeljnega kamna v nagovorih poudarili, da je vodenje Komunale v zadnjih letih pozitivno in usmerjeno h kakovostni storitvi za občane in občine. Strinjajo se tudi, da Komunala potrebuje nove, sodobnejše prostore, ki jih bo na tej lokaciji ob glavni cesti Trebnje-Mirna lahko v polnosti izkoristila. Direktor podjetja GPI Tehnika Drago Muhič pa je dodal, da so se gradnje lotili odgovorno in da verjamejo, da bodo upravičili zaupanje.

NA KRATKO:

Dolgoletno željo po selitvi na primernejšo lokacijo in v nove prostore so začeli uresničevati leta 2016, ko so določili lokacijo in kupili zemljišče za gradnjo novega centra na obrobju mesta Trebnje v smeri Mirnske doline, kar je optimalna lokacija za dejavnosti, ki jih javno podjetje izvaja na območju vseh štirih občin.

S poslovanjem na novi lokaciji Komunala s svojo logistiko ne bo obremenjevala mesta Trebnje, hkrati pa bo prijaznejša do zaposlenih in uporabnikov komunalnih storitev.

Na letošnjem javnem razpisu je podjetje izbralo izvajalca del (zemeljska dela, gradnja in oprema) – podjetje GPI Tehnika d.o.o. Novo mesto – s katerim je bila 21. junija 2018 podpisana pogodba v višini 2,85 milijona evrov. Komunala za nakup zemljišča, projektno dokumentacijo, preddela, nadzor in plačilo komunalnega prispevka sicer namenja še približno pol milijona evrov.

 

Oglejte si tudi