Logo MojaObčina.si

Trebnje

JUTRI
0°C
-2°C
SRE.
-2°C
-2°C
1036

Polaganje cvetja ob spominskem obeležju na Medvedjeku

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Trebnje, smo 23. 6. 2017 v luči počastitve prihajajočega Dneva državnosti in spomina na dogodke izpred 26 let, organizirali polaganje cvetja ob spominskem obeležju na Medvedjeku.
K sodelovanju smo povabili Vojašnico Franca Uršiča Novo mesto, povabili pa smo tudi predstavnike Občine Trebnje, sosednja veteranska združenja ter člane družine umrlega Franca Uršiča.
Dogodka so se udeležile delegacije OZVVS Trebnje, Slovenske vojske, Občine Trebnje, PVD Sever, ZŠAM Bela krajina, ZŠAM Trebnje in družina Jožeta Uršiča.

Predsednik OZVVS Trebnje, Matjaž Malenšek je pozdravil vse navzoče ter se jim zahvalil za udeležbo na dogodku. Dejal je, da je poslanstvo združenja predvsem ohranjanje spomina na dogodke iz osamosvojitvene vojne in prenašanje zgodovinskih dejstev na mlajše rodove.
Povabilu k besedi se je odzval tudi župan Občine Trebnje, gospod Alojzij Kastelic, ki je poudaril, da zgodovine nikakor ne gre zanemarjati, leta 1991 smo si samostojno državo izborili in na to dejanje bodimo ponosni.

 

Marko Kotar
Sekretar OZVVS Trebnje

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij