Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Podelitev priznanj Športnik leta 2016

Včeraj, 7. 3. 2017 smo v okviru prireditve »Športnik leta« podelili priznanja Športne zveze občin Trebnje in Mirna za najboljše športne dosežke v letu 2016. Prireditev, ki jo je povezovala že vsem znana Petra Krnc, so otvorili Preloški muzikantje.

Sledilo je podeljevanje priznanj, katere sta najprej podelila član izvršnega odbora športne zveze in član strokovnega sveta za izbor športnika leta Boštjan Kolenc in direktorica občinske uprave Mirna Tanja Šinkovec.
Badmintonist Matevž Bajuk je letos prejel priznanje za izjemne športne dosežke, Kegljaški klub Trebnje pa je za svoje 45-letno delovanje prejelo jubilejno priznanje občin Trebnje in Mirna.
Plaketo za delo v športu v občinah Trebnje in Mirna pa je prejel dolgoletni športni delavec Miran Jurak.

V nadaljevanju sta župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic in sekretar Športne zveze občin Trebnje in Mirna, ter član strokovnega sveta Miran Jurak podelila priznanja najboljšim mladim športnikom, ki so bila podeljena drugič zapored. Športni znak občin Trebnje in Mirna so letos prejeli:
Nika Arih (badminton), Ema Cizelj (badminton), Tadej Hribar, (atletika), Moto klub Team Fortuna – Trebnje (motokros) in Nika Radelj (kegljanje).
Mlada športnika leta sta postala Matej Gorišek (karateist) in Vid Koščak (badmintonist).

Strokovna komisija Športne zveze Trebnje in Mirna je za športnika leta razglasila Miho Zarabca (rokomet), kateri je bil zadržan zaradi treninga pred pomembno četrtkovo tekmo, zato je nagrado v njegovem imenu prevzel oče Roman.

Že tretjič zapored je nagrado za športnico leta prejela smučarska skakalka Maja Vtič. Športna ekipa leta je, prav tako že tretjič zapored, Badmintonski klub Mirna.
Po koncu spletnega glasovanja pa si je naziv športnika po izboru navijačev prislužil golfist Lan Gašperin. Omenjena priznanja so dobitnikom podelili predsednik Športne zveze občin Trebnje in Mirna Dejan Smuk, Župan občine Mirna Dušan Skerbiš in Blaž Perko iz Olimpijskega komiteja Slovenije.

Poleg Preloških muzikantov so prireditev glasbeno obogatili ansambel Pogum in Rebeka Dremelj, za športno vzdušje pa je poskrbela ritmična gimnastičarka Ajda Garbajs.

Vsem dobitnikom priznanj izrekamo iskrene čestitke, ter veliko uspehov na nadaljnji poti! 

Povzeto po Dolenjskem listu

Občinska uprava 
Oddelek za splošne zadeve

 

Oglejte si tudi