Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
12°C
-2°C
JUTRI
10°C
3°C
762

ODGOVOR ŽUPANA OBČINE TREBNJE NA IZJAVO ZA JAVNOST DROT-a

Datum:  6. 6. 2016

 

 

SPOROČILO ZA JAVNOST

 

Odgovor na Izjavo za javnost DROT-a

 

Spoštovani gospod Dejan Smuk,

 

v občini Trebnje o pomembnih zadevah odločamo na sejah občinskega sveta in povabil sem vas, da se le-te udeležite in izrazite svoje mnenje in pomisleke. Kot župan nimam takih pooblastil, kot vi, ki vodite KS Trebnje brez pogostih sklicev Sveta KS.

 

V ureditvi imamo jasno razmejitev med KS in Občino Trebnje in pravilnik, ki to ureja, in si ga le preberite. Seveda pa to ne pomeni, da ni zaželeno soustvarjanje podobe mesta obeh organov. Na koncu pa je le Občinski svet Občine Trebnje tisti organ, ki sprejema odločitve.

 

Če pa si predstavljate sodelovanje na tak način, da predsednik KS na primer zaukaže plačilo letalskega transporta iz ZDA ali košev za igrišče občinskim uradnikom, ker ste jih vi prekasno naročili, ali pa da ureditev prostora za skok v daljino, ki ste ga lansko leto ustno naročili Komunali Trebnje in ste letos mislili to plačat na posredni način preko šole iz občinskega proračuna, pa to ni to.

 

Za strokovno utemeljitev lokacije kulturnega centra je Občina Trebnje pridobila SWOT analizo, katere odgovorni vodja projekta je prof. mag. Peter Gabrijelčič, u.d.i.a., dekan Fakultete za arhitekturo. Primerjali sta se dve lokaciji, in sicer na območju ob železnici in na območju za občinsko stavbo. Primerjane so bile prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti. Skrajno nedostojno je, da diskreditirate tako uglednega strokovnjaka kot je prof. mag. Peter Gabrijelčič, u.d.i.a., dekan Fakultete za arhitekturo. O vašem 6 letnem delu KS Trebnje na področju umeščanja kulturnega doma v Trebnjem, nismo našli ne duha ne sluha v pismeni obliki, čeprav smo vas zaprosili za dokumentacijo. Torej, kako povoziš, nekaj česar ni? Celo več: letos smo organizirali delavnice za pregled in umestitev pomembnih vsebin v center, pa v KS niste našli čas za intervju in sodelovanje. Rupert Gole, župan in lastnik projektivnega biroja Esplanada, ki se za enkrat v Občini Trebnje ni izkazal z vrhunskimi projekti, je žal globoko vmešan v to zgodbo in je tisti, ki je ribaril v kalnem in pritiskal na profesorja.

 

Glede športnega parka pa je Občina Trebnje plačala nogometno igrišče, vse v zvezi z tekaško progo iz tartana, asfalt in tartan za košarkarsko igrišče, res pa je, da predsednik KS koordinira in v delu s sredstvi KS izvaja pripravljalna in finalna dela. Za to si zaslužite pohvalo.

 

Vsi se še spominjamo umeščanja AC (avtoceste), kjer je DROT ravno tako bil, v nasprotju z vsem političnim skupinami, za dolinsko varianto, in danes vidimo, kako je cesta odlično umeščena in nemoteča za ljudi.

 

Spoštovani gospod Dejan Smuk, lepo je delat z vami, če se strinjamo in zelo težko, če je potrebno stvari usklajevati in jih prilagajati proračunskim možnostim. Če se sprašujete, zakaj sem se v odgovoru obrnil na predsednika KS Trebnje Dejana Smuka in ne na podpisnika izjave, gospoda Janeza Zakrajška, je to zaradi tega, ker je po mojih izkušnjah on nesporni vodja.

 

Kot župan občine bom, tako kot do sedaj, podpiral vse dobre projekte krajevnih skupnosti in se odločal v dobro vseh občank in občanov ter deloval za razvoj občine na vseh področjih.

 

 

Alojzij Kastelic

ŽUPAN

 

 

 

Poslano:

–         medijem

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij