Logo MojaObčina.si

Trebnje

JUTRI
2°C
-1°C
NED.
3°C
-5°C
810

Obvestilo za javnost - Umestitev novega kulturnega doma v Trebnjem

 

 

OBVESTILO ZA JAVNOST

 

UMESTITEV NOVEGA KULTURNEGA DOMA V TREBNJEM

 

 

Občina Trebnje vodi aktivnosti, da se v občinskem središču zgradi nov kulturni dom. Zelo pomembna je lokacija, kjer se bo dom gradil. V ožjem izboru sta se tehtali dve lokaciji, in sicer  lokacija za občinsko stavbo, kjer bi se morala odstraniti policijska postaja in lokacija ob železnici, kjer se bo moral odstraniti objekt skladiščnih prostorov Komunale Trebnje. Da bi bila odločitev prava, je Občina Trebnje pridobila SWOT analizo, kjer se preverja prednosti in slabosti, priložnosti in nevarnosti za posamezno lokacijo. Odgovorni vodja projekta priprave SWOT analize je prof. mag. Peter Gabrijelčič, u.d.i.a., dekan Fakultete za arhitekturo, izjemen in priznan strokovnjak. Na zadnji seji občinskega sveta, kjer so svetniki odločali o lokaciji za umestitev novega kulturnega doma, je g. Gabrijelčič strokovno razložil prednosti in slabosti obeh lokacij in z vizijo za bodoči razvoj mesta Trebnje utemeljil primernejšo in boljšo lokacijo, to je lokacija ob železnici, vzhodno od železniške postaje. Z izgradnjo novega kulturnega doma bo mesto zelo veliko pridobilo, predvsem za kulturo. Tudi ureditev degradiranega prostora, od železniške postaje proti Kmetijski zadrugi, bo bistveno izboljšalo podobo mesta. Lokacijo bodočega kulturnega doma ob železnici so podprli vsi svetniki, razen svetniki DROT-a. Ob podpori večine svetnikov bomo nadaljevali s pripravo prostorskih dokumentov in projektov, da bomo lahko čimprej pričeli z gradnjo.

Vsem svetniškim skupinam se zahvaljujem za konstruktivno sodelovanje in podporo pri strokovnem umeščanju kulturnega doma. S tem pridobivamo možnost vključitve projekta v državni proračun, sinergije pa bodo verjetno tudi s projektom »Celostna prometna strategija za občino Trebnje«.

Zelo pa me skrbi, ker se je v zadevo vmešal Rupert Gole, sicer župan Občine Šentrupert in lastnik projektivnega biroja Esplanada d.o.o.. Ti pritiski so šli tako daleč, da je poskušal vplivati na dekana Fakultete za arhitekturo.

V upanju, da tovrstnih nesporazumov ne bo več, pričakujemo od vseh ljudi, ki imajo kakršenkoli vpliv na čimprejšnjo izgradnjo kulturnega doma, da si skupno prizadevamo, da uresničimo zastavljeni cilj.

 

Cilj je torej otvoritev nove kulturne dvorane v letu 2020!

                                                                                               

 

                                       Alojzij Kastelic 

                                          Župan 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!