Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

OBVESTILO ZA JAVNOST: PORAST ŠTEVILA OKUŽB S KORONAVIRUSOM SARS-CoV-2

Včeraj, 6. 10. 2020, so v občini Trebnje zopet potrdili tri nove okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2, v zadnji 14-dneh pa je bilo skupaj potrjenih 11 novih primerov. 

Ena okužba s COVID–19 je bila včeraj potrjena tudi pri delavki na zdravstveno negovalnem oddelku v DSO Trebnje, kjer so uvedli prepoved obiskov in izvajajo poostren nadzor nad izvajanjem vseh zaščitnih ukrepov. Ukrep prepovedi obiskov bo trajal do razjasnitve epidemiološke situacije, o čemer bodo svojce in javnost sproti obveščali. V času trajanja ukrepa pa so prepovedani tudi izhodi stanovalcev.

Vse občanke in občane zato opozarjamo, da se epidemiološka slika v Sloveniji naglo slabša, zaradi česar Vlada znova zaostruje ukrepe za preprečitev širjenja okužb. Med drugim bo od jutri, četrtka, 7. 10. 2020, veljalo, da je na javnih in zasebnih mestih dovoljeno zbiranje do največ 10 ljudi, strežba bo dovoljenja samo še za sedečimi mizamiv trgovinah, bankah, poštah in uradih pa bo veljala omejitev števila ljudi, glede na velikost prostora.

Glede na ugotovitve so viri okužb še vedno zabave in zasebna druženja, zato občanke in občane pozivamo k doslednemu upoštevanju samozaščitnih ukrepov ter odgovornemu vedenju

 

Ostanite zdravi!

Alojzij Kastelic
župan

 

Oglejte si tudi