Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Občina Trebnje zasedla 6. mesto v kategoriji NAJ lepše - NAJ gostoljubnejše manjše mesto

Turistična zveza Slovenije že 25. leto zapored objavlja tekmovanje Moja dežela – lepa in gostoljubna 2016. Častni pokrovitelj projekta je predsednik RS Borut Pahor. Udeleženci tekmovanja so vsi kraji v Sloveniji. Na tekmovalnem situ so turistična ponudba in urejenost kraja, kakovost tur. ponudbe, kakovost življenja v kraju za prebivalce in goste, varovanje naravne in kulturne dediščine, varovanje okolja in gostoljubnost.

Posredovani predlog z naše strani je obravnavala posebna komisija in na podlagi strokovnih meril smo se uvrstili naprej na spletno glasovanje. Glasovanje je potekalo preko spletne strani www.turisticna-zveza.si ter družabnih medijev Facebook. Mnenje komisije in število glasov s spletnega glasovanja je bilo merilo za uvrstitev kandidatov na državno tekmovanje!

V Občini Trebnje je bilo opredeljenih 5 značilnosti:

1. 15. poldnevnik
2. Osrednja romarska cerkev Matere božje na Zaplazu
3. Galerija likovnih samorastnikov Trebnje
4. Baragova domačija in
5. Reka Temenica

Z povprečno oceno 1,92 so nas uporabniki družbenega omrežja FB in spletne strani TZS  uvrstili na 6. mesto, kar pomeni, da smo uvrščeni na državno tekmovanje. Ocenjevalno komisijo pričakujemo 30. 7. 2016, prvim trem pa bo TZS podelila priznanja na svečani javni prireditvi.

Hvala vsem, ki ste sodelovali pri glasovanju ter vsem akterjem naše trebanjske zgodbe, zgodbe turizma! Turizem smo ljudje - skupaj zmoremo več!

Oglejte si tudi