Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
12°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

NOVE OMEJITVE PRI IZVAJANJU ŠPORTNE DEJAVNOSTI

Številka: 843-1/2020-394

Datum: 21. 10. 2020

 

NOVE OMEJITVE PRI IZVAJANJU ŠPORTNE DEJAVNOSTI

 

Občanke in občane obveščamo, da je Vlada Republike Slovenije sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti (Uradni list RS, št. 150/20), ki začne veljati jutri, 22. oktobra 2020, in s katerim se določajo začasne omejitve pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj.

Od jutri dalje torej športno gibalna dejavnost in proces športne vadbe nista dovoljena, dovoljena pa je športna rekreativna dejavnost, če so udeleženci člani istega gospodinjstva, pri individualnih športih ter pri športih z največ 6 udeleženci, če je pri vadbi mogoče neprekinjeno vzdrževati najmanj 3 metre medsebojne razdalje. Proces športne vadbe je dovoljen tudi športnikom z nazivom olimpijskega, svetovnega, med­narodnega in perspektivnega razreda ter poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnemu za šport.

V kolektivnih športih bo od jutri dalje dovoljeno le izvajanje tekmovanj na najvišjem kakovostnem nivoju v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet ter izvajanje velikih mednarodnih športnih prireditev. V individualnih športnih panogah pa je dovoljeno izvajanje velikih domačih in mednarodnih športnih prireditev: svetovno in evropsko prvenstvo ter svetovni pokal.

Športnike, strokovne delavce v športu in posameznike pozivamo k upoštevanju navodil ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2 (https://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19).

Posebej opozarjamo, da prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovo­ljena.

Za izvajanje tekmovanj in procesa športne vadbe, ki so dovoljeni, se lahko uporabljajo športni objekti in površine za šport v naravi, sicer pa uporaba športnih objektov in površin za šport v naravi ni dovoljena.

Občanke in občane prosimo, da poskrbijo, da otroci ne uporabljajo niti otroških igral, saj je možnost prenosa okužbe z virusom SARS-CoV-2 ob prijemanju igral in druženju izredno velika.

Hvala, ker ravnate odgovorno do sebe in drugih ter upoštevate omejitve!

 

Štab Civilne zaščite Občine Trebnje

Poveljnik

Vinko Ribič l.r.

Oglejte si tudi