Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Kam v petek? Na Petkanje, seveda!

Danes smo na Občini Trebnje izvedli novinarsko konferenco, na kateri smo predstavili kulinarično-družabni projekt @Petkanje.

Na idejo »Petkanja« sta prišla Matjaž Longar in Alen Štritof. Matjaž Longar je povedal, da sta z Alenom nekega dne sedela ob kavi in razmišljala, kako se približuje poletni čas in kam se da v Trebnjem pobegniti po napornem tednu. V smehu je še dodal: »Poleg tega tudi oba zelo rada jeva. Nekako skupaj sva prišla na idejo, da bi v Trebnjem organizirala dogodke na podoben način kot odprta kuhinja v Ljubljani, seveda pa z najinim pridihom, z neko ponudbo prilagojeno samemu mestu Trebnje«.

Dogodek je namenjen vsem, ki si želijo petkovo popoldne preživeti v mestnem središču in se prepustiti kulinaričnemu razvajanju. Gre za serijo dogodkov, ki se bodo odvijali vsakih 14 dni, med 11. uro in 18. uro, v Mestnem parku Trebnje. Vsak dogodek bo imel svojo tematiko. Naslednji bo ameriško obarvan (rebrca, krofi, palačinke…), potem sledi »dolenjsko petkanje«, kar za enkrat ostaja skrivnost, ter »street food« (majhni prigrizki)…itd.

Vizija Petkanja je vzpodbuditi ljudi, da si po končanem delovnem tednu privoščijo sprostitev, druženje in okusno hrano skupaj v družbi prijateljev in družine.

Župan občine Trebnje Alojzij Kastelic pozdravlja projekt, saj @Petkanje vidi ne samo kot kulinarični, temveč tudi kot družabni in medgeneracijski dogodek, ki povezuje vse udeležence. Dodal je, želi čim več podobnih projektov, ne samo iz kulinaričnih ampak tudi iz drugih področij, zato vse občanke in občane vabi, da se s svojimi idejami oglasijo na občini v kolikor menijo, da je njihov projekt izvedljiv.

Prijetno poletno druženje na prostem je vsekakor popestritev, ki je ne gre zamuditi, zato vas vse toplo vabimo k naslednjemu Petkanju po ameriško, 25. 5. 2018.

 

 

 

Vabljeni tudi k všečkanju Facebook strani Petkanja, https://www.facebook.com/petkanje/, da boste na tekočem s prihajajočimi in preteklimi dogodki.

 

Video premiernega Petkanja v Trebnjem:
https://www.facebook.com/petkanje/videos/153078438869561/

 

Fotografije premiernega Petkanja v Trebnjem:
https://eving.pixieset.com/petkanje1152018/vsefotografije/

 

Občinska uprava Občine Trebnje

Oglejte si tudi