Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Javni poziv za promotorje zaposlitvenih priložnosti na kmetijah

JAVNI POZIV za promotorje zaposlitvenih priložnosti na kmetijah

                       

Lokalna akcijska skupina  Suhe krajine, Temenice in Krke (LAS STIK)  objavlja javni poziv za zainteresirane posameznike na območju LAS STIK, za promotorje za pomoč pri vzpostavitvi zaposlitvenih kmetij v sklopu projekta sodelovanja Zaposlitvene priložnosti na kmetijah.

1. Opis projekta sodelovanja Zaposlitvene priložnosti na kmetijah

Zaposlitvene priložnosti na kmetijah je projekt sodelovanja štirih Lokalnih akcijskih skupin: LAS Dolenjska in Bela krajina, LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe LAS Suhe krajine, Temenice in Krke ter LAS Za mesto in vas, ki je bil uspešno prijavljen na 1. Javni razpis za podukrep 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Kmetije predstavljajo srce podeželja in kot take postajajo vse pomembnejši potencial tudi pri razvoju novih idej. Prihaja čas novih priložnosti pri izvajanju izobraževalnih, socialnih in zdravstvenih programov.

Zaposlitvene kmetije v Sloveniji na katerih so zaposlene osebe z manjšimi delovnimi sposobnostmi so s svojo uspešnostjo dokazale, da je njihov recept pravi. Na takšnih kmetijah osebe s posebnimi potrebami dobijo zaposlitev, kmetije pa še tako potrebno dodatno pomoč za delo na kmetiji.

Na območju LAS za Mesto in vas je ena izmed takšnih kmetij, to je kmetija Zadrgal z Zavodom Grunt - Zavod za socialno podjetništvo na podeželju iz Komende, ki posluje že tretje leto z osmimi zaposlenimi, redno izplačuje plače in investira v svojo dejavnost.

Z namenom, da bi se dobra praksa Zavoda Grunt širila, se na območju štirih partnerskih LAS izvaja projekt »Zaposlitvene priložnosti na kmetijah«, katerega namen je, da se z delavnicami in posebej izobraženimi promotorji informira in spodbudi zainteresirane kmetije za zaposlovanje oseb z manjšimi delovnimi sposobnostmi.

2. Namen javnega poziva

Namen javnega poziva je pridobiti zainteresirane posameznike na območju LAS STIK - promotorje zaposlitvenih priložnosti na kmetijah, ki bodo zagotavljali trajnost projekta z informiranjem in spodbujanjem zainteresiranih kmetij na območju LAS za nudenje priložnosti za izvajanje socialnih programov.

Na območju LAS STIK bosta na osnovi javnega poziva oz. na osnovi izraženega interesa posameznikov za sodelovanje, izbrana dva (2) promotorja.

Vse ostale informacije si preberete v priponkah:

JAVNI POZIV

PRIJAVNI OBRAZEC

                                              

Oglejte si tudi