Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

REGIJSKO TEKMOVANJE GASILSKE REGIJE DOLENJSKA (GRD)

 

Dopoldan tekmovanje gasilske mladine

V nedeljo zjutraj se je pred Kulturnim domom Partizan na Mirni z dvigom zastave ekipe trebanjskih mladincev začelo Regijsko tekmovanje gasilske mladine v organizaciji Gasilske regije Dolenjska in Gasilske zveze Trebnje pri gostiteljih mirnskih gasilkah in gasilcih za 15 ekip pionirk in pionirjev ter 16 ekip mladink in mladincev, ki so na tekmovanjih Gasilskih zvez Novo mesto, Šentjernej in Trebnje izpolnili normo za nastop na regijskem tekmovanju.

Tekmovanje je sicer z eno manjšo poškodbo tekmovalčka potekalo odlično, za kar se je nadvse potrudila tehnična ekipa Gasilske zveze Trebnje. Tudi sodniške komisije iz vseh treh zvez so ocenjevanje opravljale kljub močnemu soncu natančno in korektno

Komisija B je sprejemala ocenjevalne liste tekmovalnih enot in na podlagi le-teh pripravila poročilo o rezultatih, ki so jih kmalu po 12. uri razglasili pred mirnskim kulturnim domom.

Pri pionirkah so se na prva tri mesta uvrstile ekipe iz PGD Grmovlje, Dvor in Štatenberk,

pri pionirjih pa ekipe PGD Mokronog, Gorenje Vrhpolje in Groblje.

Pri mladinkah so prva tri mesta zasedla:  PGD Grmovlje, Maharovec in Trebelno, pri mladincih pa ekipe PGD Jablan, Dole in Grmovlje.

Razglasitve sta se udeležila tudi župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver in podžupan občine gostiteljice tekmovanja, Zoran Remic, ki je z izbranimi besedami ponosa in zahvale nagovoril zbrane na dopoldanski razglasitvi.

Popoldan tekmovanje članov in članic ter starejših gasilk in gasilcev

Nedeljsko popoldansko tekmovanje je naznanil dvig zastave pred Kulturnim domom Partizan na Mirni. Ob 14. uri se je nadaljevalo Regijsko tekmovanje v organizaciji Gasilske regije Dolenjska (GRD) in Gasilske zveze Trebnje pri gostiteljih mirnskih gasilkah in gasilcih za 33 ekip članov, članic, starejših gasilk in starejših gasilcev prav tako ekipe z doseženo normo na tekmovanju posamezne gasilske zveze GRD.

Skoraj enake sodniške komisije so spremljale in ocenjevale tudi popoldansko tekmovanje, komisija B pa je skrbno zbirala rezultate o katerih je njena predsednica Tanja Gorec poročala na večerni razglasitvi  malo po 19. uri pred mirnskim kulturnim domom. 

Razglasitve so se udeležili med drugim tudi župana Občine Mirna in Trebnje, Dušan Skerbiš in Alojzij Kastelic ter podžupana Občine Mokronog-Trebelno in Šmarjeških Toplic,  Franc Glušič in Franc Anderlič. 

Vse ekipe so prejele priznanje za sodelovanje, prve tri ekipe posamezne kategorije pa medalje in pokale  in sicer pri starejših gasilkah ekipe PGD Bela Cerkev, Mokro Polje in Šmihel pri Novem mestu, pri starejših gasilcih pa ekipe iz PGD Bela Cerkev, Mokronog in Bučka.

Pri kategoriji članic B je tekmovalo 5 ekip, medalje in pokale pa so prejele ekipe: PGD Maharovec, Bela Cerkev in Gabrje, pri članih B pa PGD Mali Podljuben, Ratež in Maharovec.

Tekmovali sta tudi dve ekipi poklicnih gasilcev iz PIGD Krka Novo mesto, po ena ekipa iz kategorije članov A in članov B, ki so prav tako prejeli medalje in pokale.

V kategoriji članic A je tekmovalo 9 ekip, od katerih so prva tri mesta dosegle ekipa članic Krka Novo mesto, Grmovlje in Dolenja Straža, pri članih pa Dolenja Straža, Lakovnice in Potov vrh – Slatnik.

 

Zaključek

S spustom tekmovalne zastave se je tako zaključilo še popoldansko tekmovanje in hkrati zaključilo Regijsko tekmovanje GRD.

Za uspešen potek celodnevnega zahtevnega in obsežnega regijskega tekmovalnega dogodka, kjer je tekom dneva tekmovalo preko 900 tekmovalk in tekmovalcev, so bili zaslužni vodstvo in člani tekmovalnega odbora, sodniške komisije, Občina Mirna, Nogometni klub Mirna in Osnovna šola Mirna, ki so omogočili odlične pogoje za tekmovanje, kakor tudi tekmovalke in tekmovalci s požrtvovalnimi nastopi v peklenski vročini ter soorganizatorka Gasilska zveza Trebnje in gostitelji člani ter članice PGD Mirna.

Zato prav vsem iskrena HVALA za predano in potrpežljivo sodelovanje, tekmovalkam in tekmovalcem pa ČESTITIKE za dosežene rezultate. Uvrščenim ekipam na Državno gasilsko tekmovanje leta 2020 v Celju,  želimo uspešne nadaljnje priprave za dosego čim boljših rezultatov in odlično zastopanje Gasilske regije Dolenjska.

Vsi rezultati so dostopni na spletni strani GZ Trebnje:

https://gz-trebnje.si/tekmovanja/2019/regijsko-tekmovanje-grd-16.6.2019/regijsko-tekmovanje-grd-16.6.2019-rezultati

                                                                                                                             Gasilska regija Dolenjska

 

Oglejte si tudi