Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
SOB.
12°C
2°C
Oceni objavo

Priprave za 11. pohod članic GZS po Baragovi poti

Svet članic Gasilske zveze Slovenije (GZS) je Komisiji članic Gasilske zveze Trebnje skupaj z Gasilsko regijo Dolenjska zaupal organizacijo in nadaljevanje tradicije pohoda članic GZS, za kar so do lani 10 let skrbele članice in člani Gasilske zveze Kamnik. V soboto, 6. julija 2019, se bodo tako po Baragovi poti podale članice gasilke iz prostovoljnih gasilskih društev celotne Slovenije.

Organizatorji z velikim spoštovanjem pristopamo k temu projektu in z veseljem hkrati, da bomo ob tej priložnosti lahko slovenskim gasilkam in gasilcem pobliže predstavili našega velikega rojaka, misijonarja Barago, ter jih po njegovi poti spoznali z znamenitostmi in navdušili z lepotami naših krajev, narave in ljudi. 

V ta namen je pripravljalna komisija že opravila obhod krajše Baragove poti pod vodstvom Uroša Primca na veliki ponedeljek popoldan. Za sam pohod 6. julija 2019 bosta organizirani krajša in daljša Baragova pot – obe se bosta zaključili ne v Trebnjem, ampak na Občinah, pri tamkajšnjih gasilkah in gasilcih, kjer si bodo udeleženci pohoda lahko ogledali še Jurjevo domačijo in v dvorani PGD Občine tudi film o Frideriku Ireneju Baragi. 

                                                                                             
   Komisija za članice GZ Trebnje

Oglejte si tudi