Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

PODELITEV ČINA NIŽJEGA GASILSKEGA ČASTNIKA (NGČ)

Od lanskega 16. novembra do 3. februarja letos je na podlagi soglasja Gasilske zveze Slovenije v organizaciji Gasilske zveze Trebnje (GZT) potekalo izobraževanje na tečaju za nižjega gasilskega častnika.

Po programu tečaja so tečajniki v omenjenem obdobju ob vikendih (petek in sobota popoldan, nedelja dopoldan) opravili 69 ur teoretičnih predavanj in 44 ur praktičnih vaj. Predavanja so potekala v dvorani PGD Trebnje, praktični del pa prav tako v trebanjskem društvu v domu in na zunanjih površinah. Na praktičnih vajah so imeli tečajniki na razpolago gasilska vozila, gasilska vozila s cisterno in s pripadajočo opremo ter vso opremo in orodje, kot ga predpisuje učni program za ta tečaj. Predavatelji in inštruktorji so bili iz vrst gasilcev naše zveze z ustrezno predpisano gasilsko izobrazbo, en dan pa so vsi tečajniki morali svoje znanje pokazati še v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu pred strokovno komisijo tamkajšnjega centra.

Na večer ob dnevu žena je GZ Trebnje pripravila svečano podelitev čina nižjega gasilskega častnika, ki ga je z glasbenimi vložki obogatil Žan Trunkelj iz Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Log, z obiskom pa so dogodek počastili poleg predsednika in poveljnika GZT še njuna namestnika Peter Jarc in Lovro Hren, poveljnik Gasilske regije Dolenjska Martin Lužar ter gospod Anton Maver, župan Občine Mokronog –Trebelno. Po krajših pozdravnih besedah in čestitkah novim nižjim gasilskim častnicam in častnikom, sta poveljnik GZT in GRD, Janez Uhan in Martin Lužar podelila 23 novih činov. Med prejemniki sta bili tudi dve prejemnici čina.   

S čestitkami novim nižjim gasilskim častnicam in častnikom ter željo da bi pridobljeno znanje in sposobnosti čim bolj uspešno nadaljevali in nadgrajevali na vajah in jih uspešno delili tudi med svoje člane društva in širše,  je bil z glasbo harmonikarja Žana Trunklja svečani dogodek zaključen.

                                                                                                          Gasilska zveza Trebnje

 

Oglejte si tudi