Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

IZOBRAŽEVANJE ČLANIC

 

Komisija za članice pri Gasilski zvezi Trebnje, ki ji tudi v novem mandatu predseduje Olga Smolič, je v soboto, 1. septembra 2018, izvedla še eno nalogo, ki jo je komisija zapisala v letošnji načrt dela.

Izobraževanje ima zelo pomembno vlogo tudi v gasilski organizaciji. Zato so članice Komisije za izobraževanje na letošnjo prvo septembrsko soboto izbrale PGD Mokronog in tri različne teme, ki so jih izvajali strokovni mentorji:

razvrščanje, mentor Urban Hren, poveljnik PGD Trebnje,

uporaba AED v praksi, Petra Nahtigal, predsednica PGD Trebelno,

postopki rokovanja in uporabe IDA, Matjaž Lovše, poveljnik PGD Mokronog z asistentoma.

Udeleženke so bile razdeljene v tri delovne skupine, vsaka delavnica je traja 45 minut, v petminutnih odmorih so se skupine menjale, tako da so vse skupine poslušale vse tri teme. Na delavnicah je bilo dovolj priložnosti za osvojitev in osvežitev znanja, za praktično delo in tudi za vprašanja.

Po delavnicah je predsednik GZ Trebnje, Janez Bregant, prisotnim udeleženkam izobraževanja v dvorani mokronoškega gasilskega doma predstavil še uniformo za članice, ker želimo, da bi bilo nošenje uniforme čim bolj v skladu s Pravili za gasilce prostovoljnih gasilskih društev, saj gasilec ali gasilka, ki nosi gasilsko uniformo z oznakami in čini, predstavlja gasilsko organizacijo, zato mora skrbeti za svoj izgled in primerno vedenje v skladu s Kodeksom etike prostovoljnih gasilcev.   

Vodstvo komisije ocenjuje, da je bil izobraževalni namen dosežen, za kar se v prvi vrsti zahvaljuje predavateljski ekipi, ki so delo opravili odlično, hvala tudi gostiteljem – PGD Mokronog in nenazadnje pohvala članicam, ki so si sobotno popoldne vzele za pridobivanje gasilskih znanj.

                                                                                                          GZ Trebnje

 

Oglejte si tudi