Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
8°C
-4°C
JUTRI
11°C
-1°C

GASILCI SO SVEČANO SPREJELI MINISTRA ZA OBRAMBO

 

S ponedeljkovim svečanim praznovanjem 12. praznika Občine Trebnje, so sovpadali tudi popoldanski obiski ministra za obrambo, mag. Mateja Tonina, v občini Trebnje.

Med drugim se je napovedal tudi pri gasilcih, ki so mu pripravili svečani in častni sprejem v Trebnjem, pri gasilskim domu, ob sodelovanju Gasilske zveze Trebnje in PGD Trebnje ter ostalih društev Gasilskega poveljstva občine Trebnje, poveljnikov sektorjev in GPO-jev, častnega predsednika in poveljnika GZT,  župana Alojzija Kastelica, poveljnik Štaba CZ občine Trebnje in dveh članov, Občinskega pihalnega Trebnje z dirigentom Primožen Kravcarjem in Trebanjskih mažoret seniork z mentoricama Špelo Doles in Špelo Strmec.

Po pozdravu predsednika GZ Trebnje, Janeza Breganta, in župana občine slavljenke, g. Alojzija Kastelica, je pred gasilskim domom predsednik PGD Trebnje, Lovro Hren, predstavil PGD, ki je hkrati tudi GEŠP enota, poveljnik Urban Hren, pa je v mimohodu vozil ministru predstavil njihov pomen v dani situaciji. Temu je sledilo še skupinsko fotografiranje in odhod v dvorano, kjer je sledilo nadaljevanje srečanja z ministrom. Predsednik GZ Trebnje, Janez Bregant, je predstavil delovanje zveze in društev, namestnik predsednice Mladinske komisije, Sašo Gliha, je predstavil bogato delovanje komisije in mladine, ki sodi ob bok redkim koisijam v Sloveniji. V nadaljevanju pa je poveljnik Štaba CZ občine Trebnje, Vinko Ribič, predstavil štab in njegovo delovanje v kronavirusu razmerah ter povezovanje in sodelovanje z gasilci v preteklih razmerah.

Predstavitvam je sledila še beseda ministra, ki je izpostavil bogate vtise, ki jih je sprejel v kratkem času v zgoščenem podajanju posameznikov. Tako je potrdil, da je gasilstvo tudi v trebanjski gasilski zvezi zelo aktivno  in priporočil, da se naj srčno delo v spoštovanju do sočloveka in materialnih dobrin nadaljuje v takem duhu ob nadaljnjem dobrem sodelovanju z župani občin Temeniške in Mirnske doline, ki naj tudi v bodoče skrbijo za izdatno financiranje gasilske dejavnosti in hkrati požarne varnosti.  

Odmerjena ura srečanja z ministrom je res hitro  minila, pa kljub vsemu se je za  trenutek ustavil še pri članicah gasilkah, ki so njega in ostale udeležence ob izhodu iz gasilskega doma pričakale z obloženimi pladnji z domačimi dobrotami in kapljico.   

                                                                                                                             GZ Trebnje, Mojca Femec

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi