Logo MojaObčina.si

Trebnje

JUTRI
31°C
15°C
PON.
32°C
15°C
Deli

ENOTA GEŠP PGD TREBNJE OSVOJILA ODLIČNO 2. MESTO

 

V sklopu 7. mednarodnega sejma obrambe, varnosti, zaščite in reševanja – SOBRA 2018,

in v sklopu Državnega gasilskega tekmovanja Matevža Haceta, je v soboto v Gornji Radgoni potekalo tudi že 9. tekmovanje gasilskih enot širšega pomena (GEŠP) iz tehničnega reševanja ob prometni nesreči. Tekmovanje sta organizirala Gasilska zveza Slovenije in Uprava RS za zaščito in reševanje ob pomoči PGD Postojna, PGD in GZ Gornja Radgona ter v skladu s sklepom, podpisanim od generalnega direktorja URSZR.

Pravico do nastopa na tem tekmovanju so imeli operativni poklicni ali prostovoljni gasilci gasilskih enot širšega pomena (GEŠP), pooblaščenih od Vlade RS za reševanje ob prometnih nesrečah.

Tehnično-reševalno ekipo je sestavljalo 6 članov (vodja in 5 gasilcev). Tehnično-reševalna ekipa je morala v omejenem času 20 minut oskrbeti in s tehničnim posegom iz vozila rešiti poškodovanca.

 

Cilj tekmovanja ni bil zgolj tekmovalne narave, saj pomemben del predstavlja tudi spremljanje dela drugih enot, spremljanje novih postopkov in konec koncev tudi druženje s kolegi.

 

Tega tekmovanja se je udeležila tudi ekipa GEŠP PGD TREBNJE in tekmovalno vajo so tako odlično izvedli, da so v močni konkurenci tudi poklicnih enot zasedli zavidljivo 2. MESTO.

ISKRENE ČESTITKE!

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi