Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
29°C
14°C
JUTRI
28°C
15°C
1122

Evropski teden mobilnosti v Trebnjem

 

 

Občina Trebnje se je tudi v letošnjem letu pridružila vseevropski akciji »Evropski teden mobilnosti«, ki tradicionalno poteka med 16. in 22. septembrom.

 

Letošnji slogan akcije je »GREMO PEŠ«.

Velika težava sodobne družbe je pomanjkanje fizične aktivnosti prebivalcev zaradi pretirane rabe osebnih avtomobilov. Ker se preveč zanašamo na avtomobile, so naše ulice polne pločevine, naš zrak je onesnažen, mi sami pa se veliko premalo gibamo.

Na krajših razdaljah je hoja najučinkovitejši in časovno zelo konkurenčen prometni način. Zato smo letošnji Evropski teden mobilnosti posvetili hoji – najdostopnejšemu, najbolj zdravemu in najcenejšemu načinu premikanja.

 

Občina Trebnje bo v torek, 17. 9. 2019 gostila udeležence regijskega posveta z naslovom »S hojo do zdravja«, v nedeljo, 22. 9. 2019 pa se kolesarji lahko udeležite družinskega kolesarjenja po vinogradniški gori Lisec.

 

Glavni dogodek, prireditev »Dan brez avtomobila« bo letos potekala v petek, 20.9 2019 med 9.00 in 13.00 uro na zaprtem delu ceste pred občinsko stavbo ter v mestnem parku. Prireditev bo z raznolikim programom ter številnimi predstavitvami in prikazi zanimiva tako za otroke, kot tudi odrasle.

Podrobnejši program dejavnosti v tednu mobilnosti si lahko ogledate v priponki.

 

 

Vabimo vas, da se nam pridružite v čim večjem številu!

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi