Logo MojaObčina.si
DANES
6°C
-2°C
JUTRI
3°C
-1°C
Oceni objavo

ETM 2023: PARKIRIŠČE KOT GLEDALIŠČE LE ŠE JUTRI (21.9.), V PETEK V OSPREDJU KOLESA

Tudi Občina Trebnje se je – kot vrsto let doslej – pridružila mednarodni akciji Evropski teden mobilnosti. Minuli petek (15.9.) smo parkirišče pred občinsko stavbo spremenili v park, začeli pa smo tudi z mobilnostno akcijo zaposlenih. »Da trajnostna mobilnost ne bi bila le črka na papirju, smo se zaposleni na občinski upravi in upravni enoti odločili, da za pot v službo izberemo katerega od trajnostnih načinov prihoda v službo, denimo hojo, kolo, vlak ali sopotništvo. V akcijo se je vključilo precej zaposlenih in s tem smo najprej mi sami zgled, spodbuda in motivacija,« je o posebni akciji za zaposlene povedala županja Občine Trebnje Mateja Povhe.

V parku pred občinsko stavbo otroci ta teden uživajo ob ogledu gledališke predstave Potujoči cirkus nerodne Avguštine v izvedbi Gledališča Bičikleta - zadnjo v seriji predstav lahko ujamete še jutri, 21.9. ob 10. uri.

V petek, 22. 9. 2023, bodo v ospredju kolesa in e-mobilnost, in sicer bodo delavnice potekale med 9. in 13. uro. Na zaprtem parkirišču za občinsko stavbo bodo najmlajši obiskovalci na točki Europe Direct preko igre s kocko, brezplačnih publikacij in raznovrstnih vprašanj razmišljali o trajnosti in varni mobilnosti. Da bodo mladi mobilni in hkrati varni, bo Europe Direct poskrbel z nagradami, ki jih čakajo, ko bodo pravilno odgovorili na zastavljena vprašanja o ETM in EU. V sodelovanju z Jani Brajkovič Centrom, PE Trebnje (JB Center Trebnje) vas vabimo tudi na Popravljalnico in preizkuševalnico koles, v sklopu katere si boste lahko ogledali potek osnovnega servisa kolesa, preizkusili različna navadna ali električna kolesa, na brezplačen osnovni servis pa lahko pripeljete tudi svoje kolo. Če serviser vašega kolesa ne bo mogel popraviti na licu mesta oziroma bo le-to potrebno večjega popravila, boste za popravilo v JB Centru prejeli kuponček za 20 % popust. V avtomatski sistem za izposojo koles "GONM", ki ga boste v petek lahko podrobneje spoznali, bomo dodali eno novo električno kolo, nakup katerega je izveden v sklopu Evropskega tedna mobilnosti. S samo udeležbo na predstavitvi sistema pa boste imeli priložnost sodelovati tudi v nagradnem žrebu za 3 brezplačne sezonske pakete avtomatskega sistema za izposojo koles GONM za leto 2024.

Vabljeni!

Občinska uprava

Aktivnosti se izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, ki je sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi  Ministrstva za okolje, podnebje in energijo - Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

Oglejte si tudi