Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

ENERGETSKA PRENOVA STAVBE CIK TREBNJE BO IZVEDENA S POMOČJO MINISTRSTVA ZA INFRASTRUKTURO IZ SREDSTEV KOHEZIJSKEGA SKLADA


Konec leta 2019 je Občina Trebnje v sodelovanju s CIK Trebnje pristopila k izdelavi investicijske in projektne dokumentacije za energetsko prenovo objekta Center za izobraževanje in kulturo Trebnje. Projekt je Občina Trebnje na javni razpis za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin v letih 2021, 2022 in 2023 oddala 22. februarja in 7. maja prejela sklep o dodelitvi do 243.850,47 EUR nepovratnih sredstev. V kratkem sledi podpis pogodbe o sofinanciranju.

Osnovni namen investicijskega projekta je izvedba ukrepov celovite energetske prenove stavbe CIK Trebnje, ki se nanaša na povečanje energetske učinkovitosti, zmanjšanje stroškov rabe energije in funkcionalno izboljšanje stavbe ter zmanjševanje obremenjevanja okolja z emisijami toplogrednih plinov.

Z energetsko prenovo stavbe bo tako izvedena prenova ovoja stavbe, toplotna izolacija fasade, menjava dela stavbnega pohištva, toplotna izolacija podstrešja in zamenjava dela kritine, zamenjava razsvetljave, vgraditev opreme za izvedbo t. i. energetskega monitoringa ter ukrepi izobraževanja, osveščanja in informiranja o URE za uporabnike stavbe CIK.

Občinska uprava Občine Trebnje
Oddelek za splošne zadeve

Oglejte si tudi