Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

15. tradicionalna kolesarska karavana Pot prijateljstva Vukovar - Ljubljana ponovno v Trebnjem

V počastitev dneva državnosti sosednjih in prijateljskih držav Republike Slovenije in Republike Hrvaške se vsako leto že tradicionalno odvija kolesarska »Pot prijateljstva Vukovar–Ljubljana«, letos že petnajstič zapovrstjo.

Malo pred dvanajsto uro se je približno 35 kolesarjev iz Slovenije in Hrvaške ustavilo tudi v Trebnjem, kjer jih je v veliki sejni sobi sprejel podžupan dr. Jože Korbar in jim v kratkem postanku izrekel zahvalo za vsakoletno sodelovanje in zaželel srečno in varno pot še naprej. V kratkem govoru jim je predstavil letošnje dogodke in prireditve v sklopu dogodkov Občina Trebnje praznuje. 

Karavano organizira Hrvaško društvo Ljubljana, katere predsednik je gospod Petar Antunović, v sodelovanju z Zvezo hrvaških društev v Sloveniji, vodja samega projekta pa je gospod Milan Pavelić.

Petar Antunović in dr. Jože Korbar sta si v znak prijateljstva izročila priložnostni darili, podžupan pa je hkrati obema izročil še zahvalo župana za organiziranje že 15. tradicionalne kolesarske karavane.  

Po polurnem postanku so se osveženi in okrepčani kolesarji od nas poslovili, svojo pot pa so nadaljevali proti Grosuplju in nato končnemu postanku v Ljubljani, kjer jih je že pričakovalo zasluženo kosilo in počitek. 


Dragi prijatelji, do prihodnjega leta, srečno!

 

Občinska uprava 
Oddelek za splošne zadeve

Oglejte si tudi