Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Skupaj za varni jutri

Lokalna akcijska skupina Suhe krajine, Temenice in Krke – LAS STIK

Z mesecem oktobrom se je na območju LAS STIK pričel izvajati projekt sodelovanja »Skupaj za varni jutri«, ki ga je LAS uspešno prijavil na 5. javni razpis za podukrep 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine.

Projekt »Skupaj za varni jutri« je projekt sodelovanja petih Lokalnih akcijskih skupin z območja Slovenije in sicer: LAS Suhe krajine, Temenice in Krke, LAS Dolenjske in Bele krajine, LAS po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe, LAS Zasavje in LAS Mežiške doline.

V okviru projekta bo nameščenih še več AED aparatov, saj se s tem povečujejo možnosti, da bo avtomatski defibrilator dostopen takrat, ko bo na terenu nekdo doživel srčni zastoj. Na območju LAS STIK bo tako nameščenih 20 novih AED aparatov in sicer 10 na območju občine Trebnje in 10 na območju občine Ivančna Gorica.

Seveda pa samo dostopen defibrilator sam po sebi še ni dovolj, prisotna mora biti tudi oseba, ki ga bo znala in si ga upala uporabiti in s tem morda rešiti življenje.

V okviru projekta bo skupina strokovnjakov z vseh sodelujočih območij združila znanje in izkušnje ter pripravila programe usposabljanja za različne ciljne skupine, ki se bodo potem tudi izvajali na vseh vključenih območjih.

Z izvajanjem aktivnosti projekta se želi prebivalstvo usposobiti za hitro in učinkovito pomoč ob srčnem zastoju. S tem pa se bo bistveno izboljšala kvaliteta in varnost življenja na območjih sodelujočih LAS.

Liljana Omerzu, koordinatorka LAS STIK

Oglejte si tudi