Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Predstavitev delovanja društva

Predstavitev podeželskih žena iz območja Občine Trebnje; o dejavnostih, dogodkih, idejah ustvarjalnosti in o sladkih nasmehih.
V okviru društva deluje 9 krajevnih odborov, in sicer: Dobrnič, Knežja vas, Mirna, Mokronog, Selašumberk, Trebelno, Trebnje, Veliki Gaber, Velika Loka.

 

V lanskem letu je društvo praznovalo 40 let delovanja  – ta veliki dogodek je bil v Dobrniču ter hkrati je bila tudi  prireditev za 3. Kmečki praznik.  Ob tem visokem jubileju je bila izdana knjiga z naslovom »Ženska mora znati vse! 40 let Društva podeželskih žena TAVŽENTROŽA«.

 

Pred 40. leti so pogumne ženske  ustanovile AKTIV KMEČKIH ŽENA. Osnovna naloga aktiva je bila širjenje obzorja kmečkih žensk. Živimo v času, ki se zahteva vedno več znanja na vseh področjih. Temu smo tudi sledile vse generacije v društvu do danes. Pogum, to je tisto, kar najbolj potrebuje danes ženska na podeželju.

Vsako leto se organizira strokovne ekskurzije. Društvo organizira tudi ocenjevanje kruha. Letos bo že četrto. Društveno razstavo kruha iz različnih vrst žit, si bo možno ogledati v soboto 21. februarja 2015 od 13.00 do 19.00 ure v prostorih Galaksije v Trebnjem.

 

Organizira se razna družabna srečanja, kot so:  pohode, srečanje ob materinskem prazniku, martinovanje itd.

Društvo skrbi za izobraževanje članic, to je na temo prijazno kmetovanje, razvoj dopolnilnih dejavnosti na kmetiji, peke kruha, kuhanje različnih specialitet, vzgoje rastlin, zeliščarstva,  izdelava krem, računalništva – skratka zajemajo teme, ki jih vsaka ženska potrebuje pri opravljanju svojega poslanstva.

Glavni cilj članic je pridobiti si znanje, prakso in podjetništvo.

Oglejte si tudi