Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
10°C
6°C
Oceni objavo

Nove informacijske table v KS Sela pri Šumberku

KS Sela pri Šumberku je bogatejša za pet informacijskih tabel na lepih izvirnih lesenih kozolčkih, s katerimi kraj postaja prijaznejši do krajanov ter do ostalih obiskovalcev, pohodnikov, kolesarjev in drugih ki se za kraj kakorkoli zanimajo. Postavljene so na petih različnih krajih v KS: na Babni Gori, v Velikih Dolah, v Repljah, na Orlaki ter v centru Sela Šumberk.

Panoji so del javne infrastrukture, ki poleg osnovne informacijske narave prispevajo k prepoznavnosti območja in njegovih značilnostih tudi tistim, ki te kraje šele spoznavajo. Na tablah se lahko vidi grafični, slikovni prikaz območja ter pomembne informacije o arheoloških najdiščih, umetnostno-zgodovinskih znamenitostih, etnoloških znamenitostih, memorialnih spomenikih, kulturnih znamenitostih, naravnih znamenitostih, gostinski ponudbi ter ostalem. V legendi je zapisanih še več informacij, kaj vse si v KS Sela pri Šumberku se lahko ogledate. Poleg znakovnega prikaza v legendi je na tabli tudi podrobnejši naravnogeografski opis območja, nekatere izstopajoče značilnosti, kot je grad Šumberk ter drugo.

 

Projekt je financirala KS Sela pri Šumberku. Njegova finančno racionalna izvedba pa seveda ne bi bila mogoča brez prostovoljnega dela krajanov, ki so tudi tokrat pokazali, da je timsko delo ključ do uspešnih zgodb.

 

»Dobrodošli v KS Sela pri Šumberku«

 

    Damjan Golob

Oglejte si tudi