Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Trebnje
DANES
20°C
11°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

KS VELIKA LOKA

V KS Velika Loka je 9 naselij, v katerih živi nekaj manj kot 600 krajanov občine Trebnje. Le-ti so na lanskoletnih lokalnih volitvah izvolili 7 članov Sveta KS Velika Loka, ki so: Slavka Grm, Aleksandra Simončič Vene, Stanislav Šlajpah, Igor Ozimek, Uroš Rakar, Tomaž Končina (podpredsednik) in Sašo Barle (predsednik). Člani sveta se redno dobivamo na sejah, na katerih obravnavamo trenutno problematiko in se pogovarjamo o prihodnjih projektih in razvoju krajevne skupnosti.

Glede na to, da je bilo v prejšnjem obdobju na področju cestne infrastrukture in obnovitve Kulturnega doma v Veliki Loki narejenega precej, smo se člani sveta odločili, da je nujno upoštevati tudi potrebe in želje ostalih krajanov KS. Že letošnje leto bomo tako uredili obcestne kanale na odseku ceste Mrzla Luža – Iglenik ter delno pomagali pri ureditvi nove ceste za zaselek Krtina, ki se nahaja na skrajnem SZ delu KS (nad vasjo Mačkovec) in je bil do sedaj brez uradno zabeležene ceste. V prihodnjih letih bo nujno potrebno asfaltiranje določenih krajših odsekov cest in poti, ki so ob vsakem močnejšem nalivu močno poškodovane, nanošen material in voda pa povzročata neposredno škodo na objektih in lastnini, ki so v lasti krajanov. Ker je takih odsekov kar precej, sredstva pa zelo omejena, bomo uporabnikom teh cest predlagali skupno financiranje za izvedbo projektov. Le tako bomo v razmeroma kratkem času lahko uredili vse najbolj pereče infrastrukturne težave. Želja je tudi, da nam uspe zagotoviti sredstva za širitev mreže javne razsvetljave ter v sodelovanju z občino poskrbeti za rekonstrukcijo mostu čez Temenico in ureditev pločnikov na občinski cesti skozi  Veliko Loko.

Člani sveta smo si enotni, da je poleg vlaganja v redno vzdrževanje in obnovo infrastrukture potrebno del sredstev nameniti tudi za izboljšanje kakovosti življenja v naši KS. V letih 2019 in 2020 tako nameravamo dokončati ureditev krožne trim steze (postavitev brvi in zunanjih naprav za telovadbo, postavitev informativnih tabel, postavitev klopi ...), ki je skozi celo leto zelo dobro obiskana ravno tako po so odzivi uporabnikov že sedaj zelo dobri. Polege tega si želimo, da bi na zemljišču za gasilnim domom in na asfaltni ploščadi za kulturnim domom uredili otroško igrišče in igrišče za igre z žogo in s tem ponudili varen in urejen prostor našim otrokom.

V KS Velika Loka delujeta tudi dve večji društvi, ki sta zelo dejavni – PGD Velika Loka in KUD Ivan Cankar Velika Loka. Gasilci so ob vseh rednih aktivnostih in nesebični pomoči ob vremenskih nevšečnostih izjemno veliko prostovoljnega časa namenili obnovi gasilskega doma, ki nam je lahko vsem v ponos. Igralci redno pripravljajo igre, s katerimi razveseljujejo krajane KS in širše. Poleg tega so letos ponovno obudili maškarado, ki je bila zelo dobro obiskana. Tudi vaška knjižnica, ki je vzorno urejena in vsak dan bolje založena, je dobro sprejeta in obiskana ter obenem postaja prostor za izvedbo različnih delavnic za otroke. Menim, da se lahko v imenu vseh krajanov zahvalim vsem prostovoljcem, ki delujejo v obeh društvih in jih vzpodbudim k nadaljnjemu delu in bogatenju življenja v KS Velika Loka. Vse bralce glasila pa v petek, 19. 7., vljudno vabim na veselico PGD Velika Loka. 

 

Sašo Barle

predsednik Sveta KS Velika Loka

Oglejte si tudi