Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
PET.
15°C
2°C
Oceni objavo

KS Sela pri Šumberku na 23. srečanju vasi »SELO-SELA-SELE« 2019

Tradicionalna srečanja vasi »Selo, Sela, Sele« potekajo vsako leto v juniju na vnaprej določenih Selih v Sloveniji ali pa celo v zamejstvu. Gre za družabni dogodek, ki se ga vsako leto udeleži veliko ljudi.

 

23. srečanje prebivalcev vasi »SELO-SELA-SELE« iz vse Slovenije je potekalo v soboto, 15. 6. 2019, na Selih pri Polskavi (Slovenska Bistrica). Krajani Sela pri Šumberku smo se ga tudi tokrat udeležili. Zbrali smo se na Selih pri Šumberku in že zgodaj zjutraj odrinili z avtobusom proti cilju. Srečanja se je udeležilo 24 vasi iz celotne Slovenije. Na prireditvenem prostoru je bilo preko 650 Selanov in Selank. Gostitelji so se zelo potrudili, da smo se gostje pri njih dobro počutili. Uvodoma je vse prisotne pozdravil župan Slovenske Bistrice dr. Ivan Žagar. Po nagovorih, mimohodih predstavnikov vasi ter izmenjavi daril smo lahko udeleženci izbirali med vodenimi ogledi, ki so se odvijali na različnih krajih v občini Slovenska Bistrica. Selani smo si lahko ogledali grad Slovenska Bistrica, vas Kočno – muzej na prostem (najlepša slovenska vas 2006), izbrali panoramske vožnje skozi vasi v okolici Slovenske Bistrice in drugo. Vse ostale udeležence na prireditvenem mestu je zabavala živa glasba z ansamblom »Show band Klobuk«. Sama prireditev je trajala pozno v noč. Za nas se je končala v popoldanskem času, ko smo odrinili proti domačemu kraju.

 

Srečanje je omogočilo, da smo tudi letos povezani in s ponosom odšli predstavljat naša Sela, se ob tem zabavali in prijetno družili. Obenem smo odkrili nov delček Slovenije in njegove značilnosti, sklepali poznanstva in prijateljstva. Bili smo prijetno presenečeni, koliko lepega se skriva v naši deželi.

 

                                                                                                                                                              Damjan Golob

                                                                                                                        Predsednik KS Sela pri Šumberku

Oglejte si tudi