Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

ZAKLJUČNI PRIPOVEDOVALSKI DOGODEK Z OTVORITVIJO RAZSTAVE V DOBRNIČU

Dvodnevna delavnica Umetnost pripovedovanja pravljic se običajno zaključi s pripovedovalskim dogodkom. Letošnji pripovedovalski dogodek smo združili z otvoritvijo razstave likovnih del 1. ex tempora, ki je potekal na vinorodnem predelu dobrniške doline, na Liscu, 29. aprila letos. Vinogradniški Lisec v umetniških očeh so poimenoval ex tempore in pod istim imenom smo soorganizatorji sobotnega javnega dogodka: Kulturno turistično društvo Dobrnič, Društvo vinogradnikov Lisec Dobrnič in Društvo likovnikov Trebnje povabili na dogodek v dobrniško kulturno dvorano ob 19. uri.

V prvem delu večera so se predstavili udeleženci delavnice z mentorico Ljobo Jenče s pripovedovanjem dveh pravljic iz zakladnice slovenskih pravljic o vilah in pastirčku.

V nadaljevanju je zbrano občinstvo pozdravil predsednik Kulturo turističnega društva Dobrnič gospod Tone Perpar, Brane Praznik, predsednik Društva likovnikov Trebnje, pa je predstavil razstavljena dela liškega 1. ex tempora. Predsednica Društva vinogradnikov Lisec Dobrnič, Anica Maraž, je prav tako pozdravila in predstavila potek prvega extempora in razglasila odprtje razstave, ki so si jo lahko ogledali preko cele tretje oktobrske nedelje tudi udeleženci tradicionalne velike prireditve v Dobrniču ob 74. obletnici 1. kongresa Slovenske protifašistične ženske zveze.

Sobotni dogodek so poleg pripovedovalcev soustvarjali še Ženski pevski zbor Kulturno turističnega društva Dobrnič, pod vodstvom zborovodkinje Mateje Glivar, harmonikašica in članica vinogradniškega društva Nastja Krese ter povezovalka Špela Novak. Člani Društva vinogradnikov Lisec Dobrnič so poleg soorganizacije dogodka poskrbeli tudi za prigrizek ob dobri kapljici in ogledu razstave po zaključku prireditve. Na delavnici je bilo veliko povedanega o vilah in v ta namen je Rezi Žnidaršič z Jezera spekla vilinski kruh, ki ga je gospa Ljoba po prireditvi razrezala in podelila obiskovalcem prireditve.

Finančno so delavnico in dogodek omogočili Občina Trebnje in Šentrupert ter Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.   Vsem, ki so kakor koli pomagali in pripomogli k izvedbi vikend dogajanja v Dobrniču, iskrena hvala.

 

                                                                                              JSKD Območna izpostava Trebnje

 

Oglejte si tudi