Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

V Trebnjem je zaživel gledališki abonma

V Trebnjem že več kot dve desetletji živi otroški abonma Levček, ki najmlajše razveseljuje z različnimi lutkovnimi in igranimi predstavami. Za vse ljubitelje gledališča pa so na trebanjski območni izpostavi Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) to jesen pripravili novost – zasnovali so gledališki abonma TIM, ki smeh in zabavo prinaša tudi odraslim.

 

Prvi torek v oktobru so si tako obiskovalci Kulturnega doma Trebnje ogledali prvo abonmajsko predstavo – gledališko komedijo Govorice v izvedbi gledališke skupine ZIK Črnomelj. Gre za komedijo zmešnjav, prikrivanj in domnev štirih meščanskih parov, ki poskušajo ohraniti dobro ime svoje družine. S predstavo so črnomaljski gledališčniki pod režijsko taktirko Helene Vukšinič dodobra nasmejali trebanjsko publiko.

 

Prva sezona Gledališkega abonmaja TIM sicer prinaša še tri gledališke komedije. Prvi torek v novembru v Trebnje prihaja Gledališka skupina DKD Svoboda Senovo s predstavo Španski večer – "Hasta la vista!", prvi januarski torek bo Gledališče Zarja Celje uprizorilo črno komedijo "Plen", abonmajsko sezono pa bodo sklenili prvi torek v februarju s Šentjakobskim gledališčem Ljubljana in predstavo Resno moteni.

 

Vse abonmajske predstave se bodo odvijale v Kulturnem domu v Trebnjem, kjer bodo na dan predstave na voljo tudi vstopnice za posamezno predstavo. Projekt, nad katerim bdi trebanjska območna izpostava JSKD, omogoča Občina Trebnje.

 

 

Joži SINUR, vodja območne izpostave

Foto: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi