Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

V Trebnjem 21. sezona otroškega abonmaja Levček

Pred 21. leti je Zveza kulturnih društev Trebnje (ZKD) zasnovala otroški abonma, ki so ga ob 15. jubileju poimenovali Levček, po trebanjskem znamenju iz rimskih časov, in ga bodo  skupaj z Območno izpostavo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) Trebnje tradicionalno izvajali tudi v novi sezoni, ki ji ostaja finančno zvesta tudi Občina Trebnje.

 

Nova sezona prinaša šest predstav, lutkovnih, igranih in plesno obarvanih, ki bodo že tradicionalno potekale vsak drugi četrtek v mesecu ob 17. uri v Kulturnem domu Trebnje.  Do vključno marca 2019 si bodo abonenti in tudi tisti, ki jim abonma ne odgovarja, saj lahko vstopnico kupijo pol ure pred predstavo na blagajni doma, lahko ogledali še ostalih pet predstav: Diči, Diča! kolaž otroške poezije Otona Župančiča v sodobni in sveži glasbeni preobleki v izvedbi LG Fru-Fru , vedno aktualne Butalce F. Miličinskega v izvedbi Zavoda Kult, v januarju bo Lea Menard s soigralko predstavila lutkovno igrano predstavo z elementi plesa in glasbe Trobla in ključ, v februarju se bo prišel v trebanjsko dvorano ogreti Žabec pozimi, nova predstava LG Fru-Fru, sezono pa bodo zaključili z dinamično, svežo in ekološko obarvano igrano predstavo Maje Gal Štromar Planet od plastike zadet.

 

Prva predstava Petjin kolesarki izlet v izvedbi Zavoda Enostavno Prijatelji se je odvijala drugi oktobrski četrtek, ko so se otroci na zabaven način poučili o varnosti v cestnem prometu. Ob začetku nove abonmajske sezone je najmlajše obiskal tudi Levček, ki se je v lanskem jubilejnem letu odel v nov kostum po likovni podobi Maje Kastelic.

 

Podobno veselo bo v Trebnjem tudi drugi četrtka v novembru, ko bo predstava Diči, diča nežno pobožala vsakogar, ki si bo tega dne prek abonmaja, vpis je še vedno mogoč, ali vstopnice za izven zagotovil sedež v trebanjskem kulturnem domu.

 

ZKD Trebnje in JSKD OI Trebnje
Foto: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi