Logo MojaObčina.si

Trebnje

JUTRI
28°C
18°C
SOB.
26°C
17°C
3720

Tretja Klekljarska čajanka je uspela

Trebanjske Žnurce so tradicionalno drugo septembrsko nedeljo pripravile klekljarsko čajanko, ki so jo letos gostili pri toplarju Florijan na Blatu pri Trebnjem. Tudi tokratno Leseno čipko, kot so poimenovali prireditev, je zaznamovalo prijetno druženje ob skodelici čaja ali kave, izvrstni dolenjski kulinariki in raznovrstnem kulturnem programu.

S prireditvijo, nad katero že tretje leto zapored bdi Klekljarska skupina Žnurce, želijo združiti ljubiteljice in ljubitelje čipke iz vse Slovenije. Tako so se tudi v nedeljo na Blatu pri Trebnjem zbrale članice klekljarskih skupin iz različnih koncev Slovenije, ki so se lahko med drugim pridružile uri klekljanja z Marico Albreht, priznano klekljarico, ki je tej obrti zapisana že skoraj vse svoje življenje. Druženje so obogatili z odprtjem klekljarske razstave Cvetje v jeseni članic Klekljarskega društva Deteljica iz Gorenje vasi, katere rdeča nit je istoimenska povest Ivana Tavčarja. Na ogled so bile tudi čipke prizadevnih klekljaric iz Šentjerneja.

Obiskovalci so se lahko sprehodili tudi med številnimi, predvsem domačimi ponudniki rokodelskih izdelkov, poleg čipk še izdelkov iz lesa, gline, naravne kozmetike, zadišale so domače dobrote in mnogo drugega. S kulturnim programom so nedeljsko dogajanje sooblikovali Folklorna skupina Nasmeh in Country line dance Bizonke iz Litije, Nataša Zaletel s poslikavo telesa, Alen Štritof s skupno Top Gym z zabavnimi igrami, obiskovalci so se lahko pridružili jutranji telovadbi s Šolo zdravja Trebnje, za glasbo in zabavo pa je poskrbela trebanjska zasedba Drugi vagon. Zbrane je pozdravil tudi trebanjski podžupan Jože Avguštinčič.

Nedeljki dogodek, na katerem so kljub hladnejšemu vremenu našteli lepo število obiskovalcev, so omogočili Klekljarska skupina Žnurce – sekcija Kulturnega društva Trebnje, JSKD OI Trebnje in Občina Trebnje.

JSKD OI Trebnje

Foto: Marija Prosenik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi