Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Praznična zračna čipka

V Trebnjem je prva sobota v mesecu rezervirana za Sobotno galerijsko dopoldne, tradicionalni projekt, ki ga pripravlja trebanjska izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Trebnje in CIK-om Trebnje – Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje.

V praznični mesec so udeleženke decembrske delavnice vstopile ustvarjalno. Pod budnim očesom Tine Železnik so spoznavale edinstveno tehniko šivanja zračne čipke iz ostankov volne. Kot je dejala mentorica, so možnosti za ustvarjane brezmejne – šal, modni dodatki, brezrokavniki, nakit … Vse tudi ideje za unikatno praznično darilo.

Ustvarjalne delavnice, ki so namenjene vsem generacijam, se bodo nadaljevale januarja, ko bo Špela Kodrič predstavila osnove kaligrafije, februarja bodo z Natašo Zaletelj krasili odpadne steklenici in marca z Alenko Stražišar Lamovšek izdelovali še papirnate igrače.

Projekt Sobotno galerijsko dopoldne, ki se odvijal ob upoštevanju odlokov vlade RS in priporočil NIJZ, omogoča Občina Trebnje

Besedilo in foto: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi