Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
11°C
1°C
Oceni objavo

Poletni filmski večer

Letni kino je tradicionalni projekt trebanjske območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), v sklopu katerega na ogled postavijo dve filmski projekciji. Projekt se ob lepem vremenu odvija na prostem, ker pa je bil zadnji avgustovski petkov večer zelo hladen, so ljubitelji velikega platna v filmskih pustolovščinah uživali v Kulturnem domu Trebnje.

Na svoj račun so najprej prišli najmlajši, ki so si ogledali animirano pustolovščino Krudovi: Nova doba (sinhronizirano). Po sedmih letih se je namreč na velika platna vrnila prazgodovinska družina Krudovi, ki je preživela marsikatero nesrečo in nevarnost, zdaj pa se bo morala soočiti z nečim, kar jo bo pretreslo še bolj – druga družina, ki je precej naprednejša od njih.

Zvečer je bila na sporedu še družinska pustolovščina Križarjenje skozi džunglo. Gre za Disneyjevo pustolovščino z Dwaynom Johnsonom in Emily Blun, ki se kot pametni skiperj Frank Wolff in neustrašna raziskovalka dr. Lily Houghton podata na vznemirljivo vožnjo po Amazonki. Čeprav se na to epsko popotovanje odpravita skupaj, ta neverjetni dvojec naleti na nešteto nevarnosti in nadnaravnih sil, ki se skrivajo v varljivi lepoti bujnega deževnega gozda. Ko se razkrivajo skrivnosti skrivnostnega zdravilnega drevesa, se povečuje tudi nevarnost za Lily in Franka in tako njuna usoda in usoda celotnega človeštva obvisi na nitki.

Ogled filmskih predstav, ki je potekal ob spoštovanju ukrepov za zajezitev širjenja okužb, je bil brezplačen, projekt je omogočila Občina Trebnje.

Besedilo: Joži Sinur

Foto: JSKD OI Trebnje


Oglejte si tudi