Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Pojasnilo: Smrekice iz mestnega parka

Pojasnilo: Smrekice iz mestnega parka

Potem ko so na socialnem omrežju Facebook javnost razburile fotografije odloženih novoletnih smrečic iz mestnega parka Trebnje, se tudi organizatorji čutimo dolžne pojasniti situacijo.

Kot je že pod fotografijami v objavi pojasnil Vrtko Slak, ki sodeluje v projektu krasitve parka, smrečice nikakor niso bile odložene kamorkoli v naravo, temveč jih je iz parka, tako kot že vrsto let doslej, odpeljal na svoje zasebno zemljišče, kjer ima deponijo za tovrstne namene. Na omenjenem zemljišču nato loči vse odpadke, ki jih odpelje na deponijo, smrečice pa pripravi za sekance.

Z domačim podjetnikom sodelujemo že več let in vsako leto v Trebnje dostavi smrečice iz Gozdnega gospodarstva Novo mesto, jih pripravi in postavi na stojala ter po novem letu tudi odpelje in sortira. Tako kot smo bili dogovorjeni, jih je letos odpeljal v petek, 7. januarja, in jih čez vikend na svoji deponiji ustrezno pospravil.

Obžalujemo, da si je velik del javnosti na podlagi objave na socialnem omrežju ustvaril napačno sliko, da so smrečice, potem ko pričarajo praznično vzdušje v mestnem parku, malomarno odvržene v gozd. Nikakor se v vseh letih, odkar bdimo nad projektom krasitve mestnega parka, to še nikoli ni zgodilo in se tudi v prihodnje nikoli ne bo. Domačemu podjetniku popolnoma zaupamo, saj je bilo naše sodelovanje vedno profesionalno. Tako nam je tudi posredoval fotografije, da so smrečice ustrezno sortirane.

Še enkrat izražamo obžalovanje, da je prišlo do napačnega razumevanja situacije, in si želimo, da bi projekt krasitve mestnega parka tudi v prihodnje prinašal radost in praznično vzdušje v mesto Trebnje.

Izvedbo tradicionalne prireditve je omogočila Občina Trebnje, organizirala pa jo je Zveza kulturnih društev Trebnje v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Območno izpostavo Trebnje.

 

Besedilo: Joži Sinur in Mojca Femec

Foto: Darjan Slak, Vrtko

Zveza kulturnih društev Trebnje

in JSKD Območna izpostava Trebnje

Oglejte si tudi