Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

OBMOČNA SREČANJA SE VRSTIJO

V marcu je imela Območna izpostava JSKD Trebnje kar pestro dogajanje, saj je bila organizatorica kar nekaj območnih srečanj na področju gledališča in glasbe – vokalnem področju.
V Dobrniču je 18. marca potekalo Območno srečanje otroških gledaliških skupin, ki ga je strokovno spremljal igralec Gorazd Žilavec, ki je po zaključku srečanja z mentoricami opravil krajši pogovor in svetovanje. Na srečanju so sodelovale: dramska skupina PŠ Dobrnič (OŠ Trebnje) pod mentorstvom Klavdije Livk, Gledališka skupina OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert pod mentorstvom Martine Gorenc, Gledališka skupina OŠ Veliki Gaber z mentorico Justino Zupančič in Gledališka skupina Podružnične šole Trebelno (OŠ Mokronog) z mentorico Janjo Cajner.

 

Na območju trebanjske izpostave sta v tej sezoni pripravili predstavo tudi lutkovni skupini iz OŠ Veliki Gaber pod mentorstvom Justine Zupančič in lutkovna skupina OŠ Trebnje z mentoricama Tadejo D. Rogelj in Ariano Novak, ki so sodelovale na območnem srečanju lutkovnih skupin v Črnomlju, ki ga je organizirala tamkajšnja območna izpostava. Srečanje je strokovno spremljala lutkarica Irena Rajh Kunaver. 

 

Zadnjo nedeljo v marcu je v okviru območnega srečanja mladinskih skupin – Festival Vizije 2015 v Kulturnem domu Dobrnič ob strokovnem spremljanju igralke Simone Zorc Ramovš nastopila priznana gledališka skupina PLIN, sekcija KUD Popotovanje Frana Levstika Čatež z  avtorskim delom Luke Bregarja, Zadnja Slovenca na svetu. Naj poudarimo, da je čatežka mladinska skupina edina skupina, ki sodeluje na letošnjem Festivalu Vizije 2015 z območja Dolenjske, Bele krajine in Posavja, za kar si zaslužijo vse pohvale in čestitke.

 

Tudi v KUD Ivana Cankar Velika Loka je tamkajšnja gledališka skupina na odrske deske postavila novo predstavo, avtorsko delo Melite Pangerc Županova gostilna, v režiji Toneta Štreklja. Njihovo predstavo ob tretji ponovitvi, ki je potekala marca v trebanjskem kulturnem domu, si je ogledala strokovna spremljevalka Ana Ruter, ki bo prav tako po ogledu vseh predstav naredila izbor skupin za regijsko srečanje.

slika: 0434 gledališka skupina KUD Ivan Cankar Velika Loka

 

Srčna hvala vsem ustvarjalcem gledališke zgodbe, ter njihovim mentorjem in režiserjem.  Zahvala velja tudi vodstvu šol, društvom, ki podpirajo te dejavnosti, ki so prav gotovo prispevek k uspešnemu napredovanju mladih in perspektivnih potencialov, hkrati pa s tem načinom nadaljujejo gledališko dejavnost in njeno tradicijo. 

 

                                                                                                                                             JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi