Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
5°C
Oceni objavo

Marčevske novosti na naših policah


Shelby Van Pelt: NADVSE BISTRA BITJA (Beletrina, 2024)

Sijajen prvenec o prijateljstvu med ovdovelo Tovo in orjaško tihomorsko hobotnico, ki si z izjemno inteligenco in smislom za humor krajša dneve ujetništva v akvariju sredi zakotnega obmorskega mesteca.


Nadvse bistra bitja

Niall Harbison: UPANJE (Učila, 2024)

Niall Harbison, prvotno iz Tyrona na Severnem Irskem, se je na Tajsko preselil, potem ko je prodal podjetje za oglaševanje in odnose z javnostmi. Zdaj živi na podeželju, kjer dan za dnem hrani in oskrbuje na tisoče potepuških psov, ki jih srečuje.


Upanje

Jennette McCurdy: VESELA SEM, DA JE MAMI UMRLA (Beletrina, 2024)

Jennette McCurdy, zvezdnica, ki je igrala v mladinski televizijski seriji iCarly, v knjigi s povednim naslovom opisuje tegobe, s katerimi se je soočala kot otroška igralka – motnje hranjenja, odvisnost in zapleten odnos z nadzorujočo materjo –, pa tudi, kako je nadzor nad svojim življenjem naposled vzela v lastne roke.


Vesela sem, da je mami umrla

 

Za mladino:

Marjan Kukovec: ROMEO (Marjan Kukovec, samozal., 2023)

Osrednji lik pesnitve je žabec, zadnji pripadnik svoje vrste, ki svoje dneve preživlja v akvariju v bolivijskem prirodoslovnem muzeju in srčno upa, da mu bodo uspeli najti družico.


Romeo

Alja Furlan: DAR (Založba Pivec, 2024)

Pravljica Dar je pravljica o pisani druščini skodelic, čajnika, sladkornice in vrčka za mleko, druščini, ki je prepričana, da je iz pravega testa za čajanko. Dokler vsi skupaj ne ugotovijo, da so le igrače. A vsaka poštena igrača pričakuje, da bo nekoč kraljevala na policah otroške sobe.


Dar

Petra Soukopová: BERTI IN VOHLJAČEK (Celjska Mohorjeva družba, 2023)

Bertijeva mami si je našla novega partnerja Riharda, ki Bertiju ni niti malo všeč, saj si želi, da bi mami ostala z očkom. Poleti se deček z mami in Rihardom odpravi na vikend, kjer nekega dne v gozdu naleti na nenavadno bitje, vohljačka, ki lahko govori in spreminja barvo.


Berti in vohljaček


Pripravil: Jan Strajnar, Knjižnica Pavla Golie Trebnje

Oglejte si tudi