Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Literati so se letos zbrali v Trebnjem

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) in revija Mentor sta tudi letos razpisala literarni natečaj V zavetju besede 2019, namenjen avtorjem in avtoricam, ki pišejo v slovenskem jeziku in so starejši od 30 let. V okviru natečaja se bo po Sloveniji odvilo šest regijskih srečanj, regijsko srečanje Dolenjske, Bele krajine in Posavja so prvi septembrski četrtek gostili v Trebnjem.

Na literarni delavnici se je sodelujočim avtorjem in avtoricam kot mentorica pridružila pesnica in pisateljica Stanka Hrastelj. Srečanje, ki ga je trebanjska območna izpostava JSKD pripravila v dvorani STIK, je bilo priložnost, da se pogovorijo o literarnem ustvarjanju in o prispelih besedilih. Na regijsko srečanje se je prijavilo 29 avtorjev oz. avtoric, večina se jih je udeležila tudi literarne delavnice v Trebnjem, kjer so se v sproščenem vzdušju pogovorili o literarnem ustvarjanju in o prispelih besedilih.

Med avtorji, ki jih bodo nominirali strokovni spremljevalci regijskih srečanj, bo državna selektorica, pesnica Barbara Korun, izbrala pet finalistov, ki jih dodo razglasili na državnem srečanju odraslih literatov.

Besedilo in foto: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi