Logo MojaObčina.si

Trebnje

JUTRI
30°C
18°C
TOR.
31°C
18°C
2705

Kino v udobju toplega doma

Prva sobota v mesecu je v Trebnjem rezervirana za Sobotno galerijsko dopoldne, niz ustvarjalnih delavnic, ki jih gostijo v tukajšnji Galeriji likovnih samorastnikov. Novembra so udeleženci izdelovali domači hologram in hišni kino.

 

Tudi na novembrski delavnici so se zbrali ustvarjalci različnih generacij. V Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje so pod vodstvom mentorice Alenke Stražišar Lamovšek najprej izdelali hologram, ki omogoča predvajanje tridimenzionalne slike z mobilnim telefonom. Nato so iz odsluženih škatel za čevlje, ki so jim vstavili povečevalno steklo, izdelali še hišni kino. Tako lahko v udobju doma v primerno zatemnjenem prostoru uživajo v projiciranju priljubljenih risank in drugega s pomočjo mobilnega telefona.

 

Sobotne ustvarjalne delavnice se bodo nadaljevala decembra, ko bodo z Nino Mrđenovič v prazničnem duhu ustvarjali pop-up voščilnice, januarja bodo s Silvo Mežnar pripravljali naravno kozmetiko, februarja se bodo z Natalijo Marinčič Borin pripravljali na pustno poslikavo obraza, marca pa bodo s Tino Železnik ustvarjali še unikatni nakit.

 

Sobotne galerijske dopoldneve pripravlja trebanjska izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD) v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Trebnje in CIK-om Trebnje – Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje.

 

JSKD OI Trebnje, Joži Sinur

Foto: Alenka Stražišar Lamovšek

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi