Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
21°C
2°C
JUTRI
22°C
4°C

Kako lahko izdelamo svoje lutke?

Tako kot so včasih straši sami izdelovali igrače otrokom iz elementov iz svoje okolice, lahko iz odsluženih materialov tudi danes izdelujemo različne stvari, denimo čisto prave lutke. Kako jih izdelamo iz odsluženega blaga, papirja, kartona, lesenih paličic in lepotnih dodatkov, je pokazala Tanja Vesel v ustvarjalni delavnici v sklopu Sobotnega galerijskega dopoldneva.Gre za projekt trebanjske izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), ki ga pripravlja v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Trebnje in CIK-om Trebnje – Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje. Projekt, ki ga omogoča Občina Trebnje, prinaša niz delavnic, ki prikazujejo različne ustvarjalne tehnike.


Zaradi epidemije novega koronavirusa so se ustvarjalne delavnice preselile na splet. Brezplačne prikaze si lahko ogledate na Facebook profilu JSKD OI Trebnje in na YouTube kanalu JSKD OI Trebnje.


V tokratni sezoni se bosta zvrstili še dve ustvarjalnici. Februarja bo Nataša Zaletelj pokazala, kako preprosto narisati živali, marca pa bo Alenka Stražišar Lamovšek izdelovala gregorčke.


Joži Sinur, foto: Tanja Vesel

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi