Logo MojaObčina.si

Trebnje

JUTRI
0°C
-7°C
PON.
0°C
-4°C
Deli
3204

Gostovanje Občinskega pihalnega orkestra Trebnje in Trebanjskih mažoret na otoku Korčula

Na povabilo prijateljske godbe Godbena udruga Crnomiri-Čara smo od 29. junija do 1. julija članice in člani Občinskega pihalnega orkestra Trebnje in Trebanjskih mažoret gostovali na otoku Korčula na Hrvaškem. Nastanjeni smo bili pri članih godbe v kraju Zavalatica. Tam smo prosti čas izkoristili za prosto igranje na pomolu, kopanje ter vožnjo z barko.

Prvi dan zvečer smo igrali v kraju Čara na prireditvi ob praznovanju njihovega krajevnega praznika Sveti Peter. Nastopila je še domača godba in viteško društvo ter gostujoča folklorna skupina iz Vinkovcev. Večer je s koncertom zaključila skupina Crvena jabuka.

Drugi dan zvečer smo nastopili v mestu Korčula v karnevalski povorki ob praznovanju Pol novega leta. Povorko je spremljalo veliko ljudi saj je mesto že polno turistov.

Tretji dan smo se, po zajtrku in druženju z gostitelji, poslovili in se odpeljali v Velo Luko. Tam smo se vkrcali na trajekt za Split. Na trajektu smo igrali in plesali. Pozdravila nas je tudi posadka s kapitanom na čelu, ki nas je povabil v poveljniški prostor in nam ga razkazal. Po treh urah plovbe smo v Split prispeli z glasbo in plesom ob burnem pozdravljanju potnikov, ki so čakali v pristanišču.

Z nami so bili tudi člani skupine Drugi vagon, ki so vseskozi zabavali nas, domačine in turiste na Korčuli ter potnike na trajektu. Na gostovanju so nas domačini zelo lepo sprejeli in pogostili.

Vse kar smo doživeli v teh treh dneh nam bo ostalo za vedno v najlepšem spominu.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!