Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
10°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

GALERIJSKA PALETA

Paleto Galerije likovnih samorastnikov Trebnje je v juniju izredno popestril 51. Mednarodni tabor likovnih samorastnikov Trebnje. Obiskovalci so imeli priložnost spoznati devet umetnikov in jih opazovati med ustvarjanjem od nedelje, 10. junija, pa vse do petka, 15. junija 2018. V soboto, 16. junija smo tabor uspešno zaključili. Trem umetnikom, Branki Pirc (Slovenija), Mitji Kokol (Slovenija) in Minni Lehväslaiho (Finska), smo podelili priznanja. Prvič je umetnik prejel tudi Veliko nagrado, to je bil Marc Bourlier (Francija), katerega samostojna razstava bo vključena v bodoči galerijski razstavni program. Z darovi umetnikov se je galerija obogatila za štirinajst novih izvirnih del.

 

V soboto, po zaključku tabora smo v okviru Poletne muzejske noči za obiskovalce odprli vrata galerije do polnoči, za vzdušje v naših prostorih pa so poskrbeli glasbeni recitali Glasbene šole Trebnje. V sklopu tabora smo odprli tudi razstavo likovnih del donacije Špringer-Bernik, ki je bila v Baragovi galeriji na ogled od 14. do 24. junija 2018.

 

Poleti bo v naših prostorih še vedno na ogled začasna razstava Apel podobo na ogled … Hkrati pa potekajo že prve priprave na odprtje jesenske začasne razstave. Za tokratno razstavo lahko prispevate tudi vi in sicer s sodelovanjem v naši Facebook akciji z naslovom Selfi z GLST. Vse kar je potrebno storiti je prispevati vaše selfije v omenjeni dogodek na Facebook strani do vključno 31. avgusta 2018. Mogoče bo ravno vaš sodobni avtoportret za določen čas krasil stene galerije.

 

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

 

Andreja Hari

 

 

Oglejte si tudi