Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Filmski večer na prostem

V Trebnjem so letos odprli novo prireditveno lokacijo – Ploščad Forma Viva, kjer dogajanje v tem edinstvenem ambientu s svojim lokalnim programom bogati tudi Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Območna izpostava Trebnje. Zadnji avgustovski petek se je tako trebanjska galerija na prostem prelevila v kino pod zvezdami.

 

Gre za tradicionalni projekt letnega kina, ki ga snuje trebanjska izpostava JSKD. Tako kot doslej so na svoj račun najprej prišli najmlajši, ki so si ogledali tri dele miniseriji Muri, zgodbo o vsem dobro poznanih junakih iz knjige Maček Muri Kajetana Koviča. V nadaljevanju filmskega večera na prostem je bila na sporedu švedska komična drama Tu je bila Britt-Marie, ki nas spomni, da nikoli ni prepozno za nov začetek. Film je posnet po istoimenski knjižni uspešnici švedskega pisatelja Fredrika Backmana. 

 

Zaradi obvladovanja širjenja novega koronavirusa se je letni kino odvijal z omejenim številom obiskovalcev v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Projekt je finančno omogočila Občine Trebnje, pripravila pa ga je trebanjska območna izpostava JSKD, ki med tem že snuje nove programe. 

 

Besedilo in foto: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi