Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
22°C
8°C
JUTRI
22°C
8°C

Enodnevno delovno druženje mladih mažoret

V Trebnjem so se tretjo soboto v januarju zbrale mažorete iz različnih krajev Slovenije. Tako kot že vrsto let doslej je namreč trebanjska izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) v sodelovanju z Mažoretno zvezo Slovenije in Trebanjskimi mažoretami pripravila že tradicionalni enodnevni seminar, ki je bil drugo leto zapored namenjen mažoretam skupine kadet, starim do 12 let.

 

Mažorete so se zbrale v telovadnici Podružnične šole Dolenja Nemška vas, kjer so se čez dan odvijale različne delavnice. Mentorica tokratnega seminarja je bila Laura Pavlović, ki se z mažoretno dejavnostjo ukvarja že več kot 15 let, zadnjih sedem let kot aktivna trenerka in koreografinja. Pripravila je tri delavnice: presno-gibalno ogrevanje, ogrevanje s palico in učenje koreografije.

 

Na letošnjem seminarju se je zbralo 36 mažoret iz šestih društev: Trebanjske mažorete, Klub novomeških mažoret, KD Mažorete Koper, ŠKD Mažoretke Dobova, Mažoretno društvo moravške Lilije in Klub RAP Radeče. Ob zaključku seminarja so udeleženke prejele potrdila, sicer pa so po celodnevnem delu odhajale nekoliko utrujene, a zadovoljne, saj bodo lahko nova znanja koristno uporabile.

Joži Sinur

Foto: JSKD OI Trebnje

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi