Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

DU Veliki Gaber ponovno v Cankarjevem domu

V času od 26. do 28.9.2017 je v Cankarjevem domu, v Ljubljani, potekal že 17. festival za tretje življenjsko obdobje. Na njem se je ponovno uspešno predstavilo Društvo upokojencev Veliki Gaber s svojo folklorno skupino »Večerna zarja« in dramsko skupino.

Plesalci folklorne skupine so se obiskovalcem predstavili s spletom plesov, ki so ga poimenovali »pušeljc«. Svojim plesom in petjem so popestrili dogajanje na medgeneracijskem odru in poželi močan aplavz publike.

Joži Štrempfelj in Franc Anžlovar, člana dramske skupine, pa  sta predstavila »prepir« med vinom in vodo. Pesnitev, ki ima sicer humoren pridih, se je na koncu končala s spravo in s sporočilom, kako sta obe tekočini pomembni za naše življenje in kako se z dogovarjanjem in kompromisi vse lahko reši.

Ob koncu, pa je Franc Anžlovar predstavil še odlomek »Na kvaterno sredo« iz knjige »Beli menihi«, ki jo je napisal gaberski rojak Ivan Zorec.

Člani DU Veliki Gaber so se tako še enkrat pokazali izven občinskih meja in dokazali, da upokojenci le niso za »staro šaro« in da jih društvene aktivnosti ohranjajo mladostne in polne energije.

Ob omenjenih folklorni in dramski skupini, so v DU Veliki Gaber dejavne tudi druge sekcije kot so: pohodniška in  športna sekcija, ročna dela in pevski zbor. V okviru socialne dejavnosti, pa v DU posebno skrb namenjamo starejšim in bolnim upokojencem. Torej, za vsakega se nekaj najde, zato so v naše vrste vabljeni vsi krajani, ki bi se radi udejstvovali v naštetih panogah in si tako popestrili svoj vsakdan.

DU Veliki Gaber

Oglejte si tudi