Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
25°C
10°C
Oceni objavo

Besede so jih vnovič povezale

V Krajevni knjižnici Mirna so aprila gostili tradicionalno srečanje literatk in literatov z območja občin Mirna, Mokronog-Trebelno, Šentrupert in Trebnje. Gre za območno srečanje literatov Mirnske in Temeniške doline, poimenovano Besede povezujejo, ki ga pripravlja trebanjska območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD).

Na že šestem tovrstnem natečaju, ki je bil namenjen avtorjem, starejšim od 15 let, ki delujejo na območju občin Mirnske in Temeniške doline, je sodelovalo 13 literatk in literatov: Lana Alibegić (Mirna), Luka Bregar (Čatež), Tjaša Drčar (Trebnje), Tilka Gorenc (Šentrupert), Ivanka Jevnikar (Mokronog), Magda Kastelic Hočevar (Žužemberk), Ivan Korponai (Ivan Korponai), Marija Kos (Mokronog), Duška Lah Peček (Mokronog), Gordana Lalić (Dobrnič), Drago Nahtigal (Trebnje), Stane Peček (Mokronog) in Nataša Zaletelj (Trebnje).

Letos je pet literatov sodelovalo s proznimi deli, šest s poezijo, dve literatki pa sta na natečaj poslali tako prozno delo kot poezijo. Območno srečanje je drugič zapored spremljala pesnica in pisateljica Stanka Hrastelj, ki je pregledala prispela dela. S tistimi, ki so se udeležili literarne delavnice na Mirni, se je Hrasteljeva pogovorila o literarnih delih in jim predala nasvete za izboljšanje literarnega ustvarjanja.

Sicer so se na srečanju s postavitvijo priložnostne razstave spomnili tudi januarja preminulega Staneta Pečka, ki je redno sodeloval na območnih srečanjih Besede povezujejo. Razstavo njegovih literarnih del sta pripravili Knjižnica Pavla Golie Trebnje in trebanjska izpostava JSKD.

 

Za JSKD OI Trebnje:

besedilo Joži Sinur

foto Joži Sinur

Oglejte si tudi