Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
9°C
2°C
JUTRI
10°C
4°C
Deli
3678

Aktivni in radovedni – pridružite se nam na CIK Trebnje

Na CIK Trebnje je preko javnega razpisa za izvajanje programov za brezposelne v letu 2018, ki ga financira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, vseh 15 udeleženk uspešno zaključilo program priprav na strokovni izpit iz upravnega postopka. Za brezposelne, ki jih bo v izobraževanje napotil Zavod RS za zaposlovanje, OS Novo mesto, bomo izvedli še naslednje programe: 60-urni program Računalniška pismenost za odrasle, 30-urni program Word nadaljevalni ter program angleščine na ravni A2.


Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport financira tudi dejavnost informiranja in svetovanja v izobraževanju odraslih (ISIO), tako na CIK Trebnje deluje dislokacija Svetovalnega središča Pokolpje. Svetujemo vam o različnih možnostih izobraževanja za poklic (nacionalne poklicne kvalifikacije, srednješolski programi), vpisnih pogojih v različne programe neformalnega izobraževanja, opravljanju različnih izpitov in pridobitvi certifikatov (tuji jeziki, računalništvo, slovenski jezik kot tuji in drugi jezik), načrtovanju in spremljanju izobraževanja, pripravi »zaposlitvenega portfolia«. Vključite pa se lahko tudi v postopek ugotavljanja in vrednotenja neformalno pridobljenega znanja, kjer skozi pogovor in s pomočjo različnih svetovalnih pripomočkov ovrednotimo vaša »skrita« znanja in spretnosti. Obiščite nas in z veseljem vam bomo pomagali.


Še vedno pa imamo nekaj prostih mest za računalniška programa Excel v vsakdanjem življenju in Digitalno je zabavno, v katera se lahko brezplačno vključijo vsi zaposleni. Oba programa sta sofinancirana s strani Evropske unije in Republike Slovenije.

Na našem centru se lahko vpišete tudi v srednješolske programe s področja ekonomije, trgovine, gostinstva in predšolske vzgoje; pridobite poklicno usposobljenost za delo – s pripravami in preverjanji za pridobitev NPK socialni oskrbovalec na domu, varuh predšolskih otrok, pomočnik kuharja in pomočnik natakarja, dietni kuhar, čistilec prostorov; se učite tujih jezikov ali pa postanete član Univerze za tretje življenjsko obdobje Trebnje.

 

Več o izobraževalni ponudbi na www.ciktrebnje.si  ali na tel. št. 07 34 82 100. Spremljajte nas tudi na Fb strani CIK Trebnje.

 

Kristina Jerič, CIK Trebnje

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi