Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
5°C
JUTRI
12°C
6°C

Koncert: Od Bacha do Stinga

##VIEWS##
Organizator: JSKD OI Trebnje
Kontaktni podatki organizatorja: JSKD OI Trebnje, oi.trebnje@jskd.si, (07) 348 12 50.
Vstopnina: Vstop prost

Vabljeni v Kulturni dom Mokronog. 

Koncert: Od Bacha do Stinga v izvedbi Davida Kocijana (saksofon) in Lovorke Nemeš Dular (klavir) vam bo pričaral praznično vzdušje decembra in vam pogrel dušo s klasičnimi priredbami rockovskih hitov.  

Vstop je prost. 

Koncert omogoča Občina Mokronog - Trebelno. 

 David Kocijan je študij saksofona zaključil na Akademiji za glasbo v Zagrebu v razredu prof. Dragana Sremca. Svoje glasbeno znanje je izpopolnjeval na seminarjih in tečajih pri uveljavljenih saksofonistih, kot so Matjaž Drevenšek, Otto Vrhovnik, Eugene Rousseau, Saša Nestorović in Goran Merčep. Med drugim je sodeloval z Zagrebško filharmonijo, orkestrom Hrvaške radiotelevizije, skupino Soulfingers, z Josipo Lisac, Heleno Blagne, Blakom Aaronom, Russellom Cederbergom ... Dve leti in pol je bil stalni član svetovno znanega Zagrebškega kvarteta saksofonov. Leta 1997 je nastopil na Svetovnem kongresu saksofonistov v španski Valenciji. Med leti 1998 in 2020 je deloval kot učitelj saksofona in komorne igre na Glasbeni šoli Trebnje. V februarju 2021 je nastopil na osmem Virtual NAMM JAMM koncertu v organizaciji založbe Innervision Records (ZDA). Kot solist nastopa v ZDA (CA, MI, MN, NC, NJ, NY, OH, PA, SC, TN and TX), Sloveniji, Avstriji, Nemčiji, Srbiji, Belgiji, na Hrvaškem in na Nizozemskem. Zasnoval je lasten koncertni program in izdal sedem samostojnih albumov.

Lovorka Nemeš Dular je glasbenica širokega formata, predana tako solističnemu kot komornemu muziciranju, pedagoškemu delu in muzikološki dejavnosti. Glasbena pot jo je vodila od Dubravke Tomšič Srebotnjak (Ljubljana), Arba Valdme (Köln), Konstantina Bogina (Bergamo) do Marine Horak (Ljubljana). Med šolanjem je znanje bogatila še pri mnogih drugih profesorjih. Zaradi želje po prodiranju v bistvo glasbe je študirala tudi muzikologijo. Čeprav se znajde v različnih glasbenih stilih, se najraje poglablja v redko izvajana dela in v novo glasbo. Je analitična, radovedna, preučuje in doživlja glasbo z različnih zornih kotov. Sodelovala je na različnih festivalih doma in po Evropi (Poletje v Stari Ljubljani, Veris (Logatec), Arsana (Ptuj), Sarajevska zima, Jesenske muzičke svečanosti (Skopje), Erik Satie (Pariz) ipd.). V zadnjih letih je posnela nekaj zgoščenk, kot solistka in v različnih ansamblih. Veliko snema za arhiv RTV Slovenija in sodeluje v različnih glasbenih zasedbah.

 
Oglejte si tudi