Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Zaključek bralnega projekta Mali Savinjčani beremo v Taboru

Medobčinska splošna knjižnica Žalec že vrsto let organizira bralni projekt Mali Savinjčani beremo, namenjen predšolskim otrokom v starosti od 4. do 6. leta starosti. Otroci naj bi v tem predšolskem obdobju pridobili izkušnjo, da je branje prijetno, zabavno in koristno.

Tudi v sezoni 2021/22 so otroci Vrtca Tabor z veseljem sodelovali. Na zaključni prireditvi, ki je potekala v četrtek, 26. maja 2022, sta se zbrali dve skupini otrok – z vzgojiteljico Manico Obreza, pomočnico vzgojiteljice Apolonijo Križnik in spremljevalko Katjo Podgoršek ter vzgojiteljico Matejo Jezernik, pomočnico vzgojiteljice Mojco Lobnikar in spremljevalcem Patrikom Paulom.

Na igrišču pri Vrtcu Tabor je zbrano druščino v imenu Občinske knjižnice Tabor najprej pozdravila Karmen Kreže, nato je spodbudila ravnateljico Osnovne šole Vransko - Tabor Majdo Pikl, da je nagovorila otroke in jim zaupala, kaj je sama rada brala, ko je bila majhna. Prav tako je otrokom povedal, kaj je rad bral, župan Občine Tabor Marko Semprimožnik, ko jih je pozdravil in jim čestital za uspešno opravljen bralni projekt. Sledila je predstava Občutljiva koza v izvedbi treh strokovnih delavk Vrtca Tabor, ki so si jo otroci z zanimanjem ogledali. Na koncu smo priklicali še zadnjo gostjo – maskoto čebele, ki se je z veseljem rokovala z vsemi otroki.

Otroci so bili navdušeni, še posebno, ko jim je župan Občine Tabor Marko Semprimožnik nadel medalje in jim tudi osebno čestital.

Tudi letos je bralni projekt Mali Savinjčani beremo potekal v sklopu projekta Čebela BERE med.

 

Besedilo: Karmen Kreže

Fotografije: Ivan Lipičnik

Oglejte si tudi