Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Na kolo!

Spet je potekalo tradicionalno kolesarjenje po občinah Spodnje Savinjske doline.
Po Spodnji Savinjski dolini poteka 18 različnih kolesarskih poti različnih težavnostnih stopenj, saj so speljane tako po ravninskem kot tudi po hribovitem svetu. Dobro označene in vzdrževane poti so krožno povezane ter se med seboj prepletajo. So pravi raj za kolesarske navdušence, saj potekajo po lokalnih in stranskih cestah ter vodijo mimo večine kulturnih in naravnih znamenitosti Spodnje Savinjske doline.

Vsako zadnjo nedeljo v mesecu juniju poteka zdaj že tradicionalno Kolesarjenje po Spodnji Savinjski dolini. Tako je bilo tudi preteklo nedeljo, 30. junija, ko se je kar 152 kolesark in kolesarjev vseh starosti izpred Hotela Žalec pognalo po dobrih 56 km dolgi krožni trasi. Pot jih je vodila skozi Vrbje, Grajsko vas, Tabor, do Vranskega ter nazaj skozi Prekopo, mimo gradu Žovnek, preko Polzele in Gotovelj v Žalec.


Sodelujoče je na cilju pričakalo nagradno žrebanje za kolo, za okrepčilo in počitek na poti pa smo poskrbeli tudi člani Turističnega društva Tabor.

Prireditev organizira Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec v sodelovanju z občinami in turističnimi društvi Spodnje Savinjske doline.

Oglejte si tudi