Tabor

DANES
19°C
12°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

Predstavitev prve pomoči za učence 3. in 4. c - razreda na POŠ Tabor

Predstavitev prve pomoči za učence 3. in 4. c - razreda na POŠ Tabor 

Vsi vemo, da nesreča, žal, nikoli ne počiva. Zato je prav, da že učenci v nižjih razredih začnejo spoznavati osnove prve pomoči, saj se zelo hitro naučijo, kako lahko sami pomagajo v primeru poškodb in nesreč.

Učencem 3. in 4. c - razreda je v četrtek, 12. 1. 2023, na POŠ Tabor to predstavila gospa Renata Košica, dipl. vzgojiteljica predšolskih otrok, ki je tudi bolničarka prve pomoči RK Slovenije in prva posredovalka PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik.  

Učencem je na njim primeren način predstavila, kako si lahko sami pomagajo pri manjših poškodbah. Kdaj pokličejo pomoč na številko 112 in kaj morajo povedati sogovorniku, ki na drugi strani sprejme njihov telefonski klic. Kaj storiti, če si izbijejo zob, zakaj je vnašanje svoje hrane v šolo lahko zelo nevarno za nekatere učence, ki imajo alergijo in še veliko drugih zelo koristnih informacij, ki jih bodo lahko uporabili v svojem vsakdanjem življenju in s tem pomagali sebi in drugim.

Gospe Košica se še enkrat iz srca zahvaljujemo za zelo zanimivo predstavitev.

Kaj so o tem povedali četrtošolci?

Zdelo se mi je zdelo poučno in zanimivo. Spoznal sem, kako oskrbeti rane.

Aljaž Basle, 4. c

Zanimivo mi je bilo, ko nam je gospa Renata pokazala, kako se pravilno oživlja človeka. Najbolj mi je bilo všeč, ko je na lutki izvedla umetno dihanje.

1/6






Maj Jalovec, 4. c

Naučil sem se, kaj moram narediti v primeru, ko si izbijemo zob.

Enej Stanko, 4. c

Bilo mi je zelo zanimivo in poučno. Naučili smo se, kaj narediti ob različnih poškodbah.

Ema Veniger, 4. c

Zelo mi je bilo všeč, ker sem se še več naučil o prvi pomoči. Zdaj vem, kako lahko še bolje pomagam ponesrečencu. Zelo je bilo »fajn«.

Jure Basle, 4. c

Meni je bilo najbolj zanimivo, ko je gospa Renata pokazala umetno dihanje na lutki in nato smo lahko še sami to preizkusili.

Naja Šalamon, 4. c

Zanimivo mi je bilo, ko nam je gospa razložila in pokazala, kako moramo oskrbeti rane. Bilo mi je zelo všeč.

Ana Doler, 4. c

Oglejte si tudi